Fuxlihelyzet

2014-03-27 13:09:36

Burai László
Hozamkorlát
Egyetlen dolgot említett minden borász, miszerint nagyon korán kóstoljuk most ezeket a borokat.

„És a borok? Tény, hogy legtöbbjük nem most futja élete legjobb formáját, tényleg sok volt köztük kócosabb a megszokottnál, egyik-másik tisztasági problémákkal is küzdött. Szerencsére az igazi siller idő még arrébb van, úgy gondolom, hogy egy hónap múlva már sokkal szebb arcukat mutatják majd az első bográcsozás alkalmával.

Hármat emelnék ki, ezek nálam az ötpontos szint környékén mozogtak, pontosabb értékelést csak újrakóstolás után mernék írni. Sebestyén Csabáé volt nekem a legegységesebb, átgondolt szüreti időpont, ennek megfelelően jó egyensúly, a nagyhordónak köszönhetően pedig kicsit előrébb tart a többieknél, a fele kékfrankos-fele kadarka recept bevált! Márkvárt Jani ezúttal kiahgyta a kadarkát a játékból, 70% kékfrankos mellé 30% zweigelt társult, meggymárkás illat, finom fanyarság a kortyban, rengeteg pirosbogyós, örömbor.

Merfelszék szokás szerint kerek bort hoztak, Gódor Attila érti a sillert, ez nem kérdés. 50% kékfrankos, 25% kadarka és 25% merlot, már-már a vörösbor felé hajlik, fűszeres, kerek, bográcsért kiált.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.