Fuxli 2014

2015-04-02 22:14:00

Milotta László
Borrajongó
Sebestyénék, Heimannék, Eszterbauerék, Mészárosék és Taklerék Fuxlijai voltak most számomra a legszimpatikusabbak.

„Az aligha volt meglepetés, hogy a tavalyi évhez képest kevesebb pincészet készített Fuxlit, az talán inkább, hogy a borok átlagszínvonala nem romlott, sőt, talán valamennyit javult is. Ebben alighanem szerepet játszott, hogy a 2014-es évjárat adottságainak köszönhetően idén kevésbé találkoztam túlzottan édeskésbe forduló vagy alkoholos borokkal.

Természetesen ebben a műfajban nem cél a nagy komplexitás, viszont gördülékeny, jól iható, zamatos borokat vár el a fogyasztó, amelyekből gond nélkül megiszik több pohárral is, akár étel mellé, akár szódával felhúzva, akár csak úgy magában.

Ha így nézzük, akkor a Fuxlik el is érik céljukat. Több bor alig néhány nappal vagy 1-2 héttel palackozás után érkezett a bemutatóra, már csak ezért sem láttam értelmét a pontozásnak (meg azért sem, mert kicsit több, mint 1 óra alatt szaladtam végig a 10 standon). A rövid ismerkedő kóstolás alapján Sebestyénék, Heimannék, Eszterbauerék, Mészárosék és Taklerék Fuxlijai voltak most számomra a legszimpatikusabbak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.