Küldetése van a BalatonBornak

2017-04-20 19:43:05

Laposa Bence
Vinoport
A BalatonBor nem a fajtáról szól; az olaszrizling sokkal inkább egy eszköz abban, hogy egységes stílusú, előre meghatározott feltételeknek megfelelő borok készüljenek.

„Hogyan illeszkedik ebbe a stratégiába a BalatonBor?

A Balaton borának gondolata már jóval a Kör megalakulása előtt megszületett, és többéves előkészítő munka eredményeként tavaly mutatkozott be a brand. A Balatoni Kör kétségtelenül legnagyobb dobása a BalatonBor, amely a Rizling Generációval közös termékünk. Hisszük, hogy a BalatonBornak nem önálló szerepe, hanem küldetése van. Célunk volt, hogy összehozzuk a termelőket, és közösen gondolkodva, egymást inspirálva fejlesszünk egy olyan terméket, amely a hazánkban még nem elterjedt régiómarketing zászlóshajója lehet, és amelyen keresztül nem csupán a borvidék, de a teljes turisztikai régió is kiemelt figyelmet kap. A tavalyi sikeres debütálás után idén még több termelővel, nagyobb mennyiségben, egységesebb stílussal jelentkezett a második évjárat.

Miért olaszrizlingből készül a BalatonBor?

A BalatonBor nem a fajtáról szól; az olaszrizling sokkal inkább egy eszköz abban, hogy egységes stílusú, előre meghatározott feltételeknek megfelelő borok készüljenek, amelyek persze változatosságot is mutatnak a termőhelyi jellegzetességeket és az adott borász koncepcióját is tükrözve. Nem a fajtajelleget igyekszünk kiemelni; sokkal inkább az volt az elképzelésünk, hogy olyan kifogástalan minőségű, friss, szerethető borok kerüljenek a palackba, amelyek a fogyasztó számára kedvesek, könnyen értelmezhetőek – és megfizethetőek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.