Sopron nem maradhat ünnep nélkül!

2023. április 26. 12:39

Tizenkilenc éves korában szervezte az első fesztiválját Sopronban, harminc év után ott szervezi a legújabbat is, amelyben a zene mellett nagy szerepet kap a képzőművészet és a gasztronómia is. Lobenwein Norbertet a fő programjait tekintve április 28. és 30. között megrendezendő I. SopronFestről kérdeztük.

2023. április 26. 12:39
null

Farkas Anita interjúja a Mandiner hetilapban.

Egy korszak vége, egy másik kezdete: az I. SopronFest az új Volt Fesztivál? 
Ha idén folytatódott volna a Volt – amelyet harminc éve indítottunk el –,  akkor biztosan nem vágunk bele egy új fesztiválba Sopronban. Amikor megtudtuk, hogy 2023-ban nem lesz Volt, elsőre az a gondolat merült fel a város vezetőiben, bennünk, a fellé­pőink­ben és egész biztosan a közönségben is, hogy Sopron nem maradhat ünnep nélkül, valamit össze kell hoznunk. A fesztiválozást ugyanis mi ünnepként definiál­juk, nem pusztán koncertek, programok sorozataként. Harminc éve szervezünk fesztiválokat az országban, és mindig mindenhol azt éljük át, hogy pár napra ünneplőbe öltöznek a helyiek, nyitott szívvel várják a turistákat, és mosollyal köszöntik egymást. A SopronFest a szándékunk szerint más lesz, mint a korábbi rendezvényeink. Azt szoktam mondani – közel az ötvenhez –, hogy méretében, tempójában, tartalmában méltó az életkorunkhoz. De kicsit se kell öreges fesztiválra gondolni. Inkább érettebbnek szánom.

 Lobenwein Norbert <br> Fotó: Mandiner-archív
Lobenwein Norbert
Fotó: Mandiner-archív
Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!