Megúszta a büntetést a sört ivó muszlim nő

2009. augusztus 25. 10:20

Elhalasztották a malajziai muszlim modell büntetését, akit hat botütésre ítéltek, miután rajtakapták, hogy sört ivott.

2009. augusztus 25. 10:20
Kartika Sari Dewi Shukarno-nak egy női börtönbe kellett volna bevonulnia büntetése előtt. Ennek végrehajtását azonban most elhalasztották a ramadán hónap végéig, amely szombaton kezdődött, és szeptember közepén ér véget. A 32 éves kétgyermekes anya készen áll a büntetésre, hiszen megszegte a törvényt, amiért vállalja a büntetést. A muszlimoknak ugyanis tilos az alkoholfogyasztás, ő pedig sört ivott.

Egy nemzetközi jogvédő szervezet máris tiltakozott az eljárás ellen, követelik az ítélet visszavonását, és egyben a botozás, mint büntetésforma eltörlését, mert szerintük az embertelen. A muszlim modell ezzel szemben szeretné, ha sor kerülne a büntetésvégrehajtására, méghozzá nyilvánosság előtt. Ezzel akar ugyanis üzenni a többi muszlimnak azért, hogy kerüljék az alkoholt. Az ítéletet egyébként nem bottal, hanem egy könnyített pálcával hajtották volna végre, csakhogy mikor a botozásra szállították volna a nőt visszafordultak vele. Ennek oka valószínűleg az lehet, hogy túl nagy nyilvánosságot kapott az ügy, ezért nem hajtották végre az ítéletet - ideiglenesen.

Megbotozzák, mert sört ivott? (5perc.hu)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
honphibu
2009. augusztus 26. 09:42
Az biztos! Bezzeg a keresztény kultúrkörben! Megiszom egy-két sört oszt úgy elverem az asszonyt...
gentry
2009. augusztus 25. 15:21
A világ legbetegebb vallása ez a muzulmán...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!