Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Bezár az utolsó magyar szénbánya, leáll a Vértesi Erőmű is

2010. május 18. 12:07

Végelszámolással záratja be a Magyar Villamos Művek Zrt. az évek veszteségesen működő Vértesi Erőműt három éven belül. Bezár Magyarország utolsó működő szénbányája is.

2010. május 18. 12:07

Az MVM a két kormány közötti rövid időszakban döntött a több mint 1500 embert foglalkoztató Vértesi Erőmű Zrt. működésének három éven belüli befejezéséről. Bezárják Magyarország utolsó mélyművelésű szénbányáját is az év végéig. Az oroszlányi erőmű évek óta folyamatosan veszteséget termel, az idei üzleti tervben szereplő 720 millió forintos veszteség kifejezetten jónak számít.

A veszteség annak ellenére halmozódik, hogy a szénbányát kötelezően minden áramfelhasználó támogatja az úgynevezett szénfilléren keresztül 0,2 forinttal kilowattóránként. Az MVM közleménye többek között a GKI Gazdaságkutató tanulmányára is hivatkozik, miszerint az erőmű fenntartása aránytalanul drága és az általa termelt áramra nincs szükség.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!