Rekordmennyiségű tök a Bakonyban

2011. november 14. 10:16

637 darab világító töklámpással döntött Guinness-rekordot Bakonyszentlászló - adta hírül a nyugatmagyar.hu.

2011. november 14. 10:16

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Bakonyszentlászló - adta hírül a nyugatmagyar.hu. A Győr-Moson-Sopron megyei település a világ legtöbb, összesen 637 darab egyszerre világító töklámpását produkálta szombaton.

A legtöbb mécsessel megvilágított tököt a Bakonyszentlászlói Cigány Kisebbségi Önkormányzat, a Bakonyoszlopi Általános Iskola és Gyermekotthon, valamint a Bakonyszentkirályi Kerekerdő Óvoda faragták - írja a portál. Nem csupán a mennyiség számított, a zsűri a legötletesebb és a legnagyobb töklámpást is értékelte. Előbbi címmel Bakonypéterd településének alkotását tüntették ki, a legméretesebb lámpással pedig egy bakonyszentlászlói lakos büszkélkedhetett.

A résztvevők forralt borral, kürtőskaláccsal, langallóval, házi rétessel és forró teával ünnepeltek. A szervezők jövőre saját rekordjuk megdöntésére készülnek.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!