Kiemelkedően szegény az ország fele

2012. március 13. 17:31

Az EU húsz legszegényebb régiójából négy magyar - derül ki az Index összeállításából. A térségben Magyarország a lengyelekkel, a románokkal és a bolgárokkal van egy kategóriában.

2012. március 13. 17:31

Elképesztő különbségek állnak fent életszínvonal tekintetében az EU keleti és nyugati felei között - derül ki az unió statisztikai hivatala által közétett jelentésből, amely 2009-es adatok alapján készült el. 

 
Az Eurostat Magyarországot szintén két részre osztotta: a Dunától keletre eső tájakat, illetve a Dél-Dunántúl bizonyos részeit jóval szegényebbként mutatja be a közép-európai átlagnál. Az unió összesen 271 régiójából négy magyar is felkerült a legszegényebb húsz térség listájára - írja az Index.
 
A szégyenlista további helyein román, lengyel, illetve bolgár régiók találhatóak, Csehország és Szlovákia gazdasági övezetei elkerülték a kétes értékű megkülönböztetést.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anticonstitutionnelle
2012. március 14. 08:38
Majd az mszp megadóztatja a gazdagokat és eljön a kánaán!
Csomorkany
2012. március 13. 20:03
Mondjuk az sem semmi, hogy Pozsony benne van az első ötben (vö. az Index cikk linkjét). Azért komolyan: tényleg jobb ott élni, mint Bécsben vagy Prágában? Nincs valami alapvetően elcseszve ebben a statisztikában?
P.A.
2012. március 13. 20:03
Már többször leírtam itt is: Magyarország legnagyobb, messze legnagyobb problémája az elképesztő szegénység. Hogy az emberek nagy része szegény. Szinte minden más csak ebből adódik. Amíg ebben nem lesz változás, addig az ország olyan marad, amilyen.
slomovicz
2012. március 13. 19:19
A zsidex rácsodálkozik az országra. Jéé . itt szegény emberek vannak? Persze ezért is az eltelt két év a hibás. Az érdekes módon- nem témája a zsidexnek, hogy kb két milló ember tartja el -ezt az országot. A tízmillió embert! Tudjuk ezért is az Orbán a hibás! Na elmennek a kurva...ukba a piszkos országromboló vörösfasiszta ganélyok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!