Durva fagykárok Szabolcsban

2012. április 11. 15:36

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a kedd hajnali fagy a gyorsfelmérés szerint a különböző gyümölcsfajtáknál 10 és 100 százalék közötti kárt okozott.

2012. április 11. 15:36

Az Alma Terméktanács munkatársainak felmérése alapján a kajszibaracknál, valamint az Idared és a Jonagold almafajtánál 100 százalékos mértékű lehet a fagykár, s őszibarackból is csak minimális termés várható. Korai meggyből, cseresznyéből és a Gála almafajtából a termés 50 százaléka veszett oda, míg a Golden és a Jonatán almafa virágait 10-35 százalék közötti fagykár érte.

Újfehértó környékén mínusz 6,9 Celsius fokot mértek kedd hajnalban, két órakor. Hasonló mértékű, mínusz 7 fok körüli volt a léghőmérséklet a megye többi részén is, kivéve Csenger és Balkány térségét, ahol mínusz 9 fokot, sőt a fagyzugos helyeken mínusz 11 fokot is mutatott a hőmérő. Az Alma Terméktanács vezetője szerint mivel általános volt Szabolcsban a mínusz 7 fok körüli fagy kedd hajnalban, a megye teljes területére jellemzőnek vehető a gyümölcs fajtánként előzetesen becsült 10 és 100 százalék közötti fagykár.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egysegelem
2012. április 11. 16:14
Na bazze, megint tele fogjak hisztizni a mediat a gazdalkodok, hogy karteriteeeeeeeeeeeeees.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!