Index: rekordmennyiségű cég szűnt meg 2013-ban

2013. december 09. 17:47

Harmincezer fölé emelkedett novemberre az 2013-ban megszűnt cégek száma az Opten céginformációs szolgáltató szerint, s ezzel megdőlt a 2010-es rekord.

2013. december 09. 17:47

Az idén novemberig megszűnt 30752 cég kétezerrel több, mint két évvel ezelőtt. Valószínűleg a 2012-es végelszámolási és felszámolási hullám hatásáról van szó – írja az Index.

2016 márciusáig még 180 ezer kft-nek kellene hárommillió forintra emelnie a törzstőkéjét. A kft-k 75 százalékának azonban tízmillió forint alatt van az éves bevétele, így nyilvánvalóan gondot fog okozni számukra a törzstőke-emelés.

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pikkpakk
2013. december 10. 09:41
amikor Magyarország jobban teljesít ? ki van zárva,hogy ilyen megtörténhet nálunk ! ez alaptalan rágalom... ......................fidesz...............
bigyomail
2013. december 10. 09:15
Lassan nem lesz, aki adót fizessen. Erre persze a válasz kormányoktól függetlenül újabb adók kivetése, vagy adóemelés. Amitől persze megint csak pár cég megszűnik. De majd jön az állam válasza: adóemelés.
hazug politikusok
2013. december 10. 06:17
Ha minden kft-be csak 2-3 dolgoztak akkor most 60-90 ezer új munkanélküliről beszélünk.
Stadionisztán jobban teljesít
2013. december 10. 00:53
„Ne használjatok készpénzt, se folyószámlát a csödben levö bankokban, itt az új anonim, virtuális ´hekker´ pénznem. Ha már korábban is Bitcoint használtatok volna, most nem ragadt volna be a vagyonotok a bankokban”. (mondani se kell, a vicc az, hogy a Bitcoin mögött is valójában ugyanaz a háttérhatalom áll, mint a csödbe vitt bankok mögött) Jelenleg, s minden bizonnyal még jó hosszú ideig, fenn fogják tartani az „anonimitását” (annak látszatát). De mihelyt az emberek a remények szerint világszerte ráharapnak, s Bitcoinba mentik át a vagyonukat, a banki összeomlások után a Bitcoin anonimitása meg fog szünni, s még a mostani pénznemektöl is jóval szigorúbban, hatóságilag szabályozva és monitorozva lesz. A remények szerint át lesz konvertálva a sátánista világelit által oly régóta óhajtott GLOBÁLIS ELEKTRONIKUS PÉNZRE. S ezután a titkosszolgálatok már azt is tudni fogják, hogy ki, hol, mikor és mennyiért vett egy nyalókát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!