Nem lehet szőrmét árusítani a karácsonyi vásáron

2020. november 27. 11:37

Állatvédelmi okból nem lehet majd szőrmét árulni a fővárosi önkormányzat vásárain.

2020. november 27. 11:37
null

Állatvédelmi okból nem lehet majd szőrmét árulni a fővárosi önkormányzat vásárain – derül ki a Főpolgármesteri Hivatal által pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményből.

A fővárosi önkormányzat vásárai szőrmementesek lesznek a Magyar Szőrmeellenes Liga kezdeményezésére. 

Emlékeztettek, a hazai szőrmeipar betiltásának törvényi szintre emeléséért küzdő, 2017-ben alakult civil mozgalom petíciót indított, hogy 2020-tól a fővárosi szervezésű adventi és karácsonyi vásárok szőrmementesek legyenek. Az idei adventi vásárok elmaradnak, de a főpolgármester a veszélyhelyzet után a lehető leghamarabb a közgyűlés elé terjeszti, hogy a fővárosi önkormányzat a továbbiakban ne adjon közterület-használati hozzájárulást az állati eredetű szőrmetermékek árusításához; ide nem értve a háziasított állatok bőréből készített termékeket, azok szőrzettartalmától függetlenül – közölték.

Tájékoztattak arról is, hogy a vészhelyzet után benyújtható határozat előterjesztői Szabó Rebeka fővárosi állatvédelmi megbízott és Dorosz Dávid klímavédelemért és fejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes voltak. „A főváros vezetése elkötelezett a társként és a természetben velünk élő állatok védelméért, a természet megőrzéséért, mindazért, ami környezetünk élhetőbbé tételéhez, a biodiverzitás fenntartásához szükséges” – hangsúlyozták a közleményben.

(MTI)

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2020. november 29. 10:33
A dán mutáns nyércek bundája most, a tiltás után kelendő lesz.
Lenyeg Telen
2020. november 28. 17:09
Micsoda képmutató intézkedés... mindeközben meg hegyekben állnak az állati tetemek hús címszóval a boltokban...
VeJoLa
2020. november 28. 13:02
Még szerencse, hogy karácsonyi vásár is alig lesz, így nem éri ződlibsibolsilila hátrány ezt az iparágat!
linkeloe
2020. november 27. 23:46
Ősrégi igazság,hogy a kibaszott állatvédők mindig csak a bundás hölgyeket támadják. Soha sem a bőrszerkős choppereseket! :-)))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!