Az alvilági Sandu-klán is büszke tagja lett a soviniszta AUR-nak

2020. december 20. 16:09

Alvilági taggal bővült a szélsőjobboldali, magyarellenes romániai párt, a frissen parlamentbe jutott AUR.

2020. december 20. 16:09
null

Meghökkentő új taggal bővült a szélsőjobboldali, soviniszta és magyarellenes romániai párt, a frissen a parlamentbe jutott Románok Egységéért Szövetség (AUR): Petrea Sanduval. A Vaslui megyei Murgeni alvilágának közismert figurája büszkén töltötte fel a világhálóra videóját, melyben bejelentette, hogy családjával, a Sandu-klánnal együtt belépett az AUR-ba, megalapítva ezzel annak murgeni helyi szervezetét. „Éljen pártunk, az AUR. Népemmel együtt, én, az AUR elnöke” – fogalmazott Petrea Sandu igazán szokatlanra sikerült politikai videójában.

A Sandu-klán évek óta aggasztja a Vaslui megyei rendfenntartó erőket, ugyanis erőszakosságukhoz nem fér kétség. Sanduék híresek a riválisokkal történő nyilvános összecsapásaikról. (Legutóbb augusztusban csaptak össze egy nézetletérés miatt Murgeni utcáin egy helyi roma klánnal.) A radikális hangneméről és erőszakosságáról ismert AUR-nak ugyanakkor nem valószínű, hogy kirívó kivétele lesz a klán feje.

Fotó: A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) plakátjai a párt bukaresti székházában 2020. december 7-én, egy nappal a romániai parlamenti választások után. (MTI/ AP/ Vadim Ghirda)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyarok Pásztora
2020. december 20. 21:30
Ezek a sandu-k nem moldovai sandu rokonai?
Tibesz26
2020. december 20. 18:56
üzenjük ennek a két magyarellenes soviniszta szemétládának hogy jöjjenek ki a thermopülai (forró kapu )szororosba és ott ütközünk meg és akkor rájuk zuditjuk nyilainkat ugyhogy üzenjük nektek oláh terrorista sonviniszta kutyák hogy ugros eliminandos esse (rendeljük hogy a magyarok kiirtasanak)
nempolitizálok
2020. december 20. 17:50
Azért itt is érdemes lenne megvakarni, hogy a Dózsa Gy. úti gázoló miért érinthetetlen.
mustarharmas
2020. december 20. 16:38
Pont ilyen a többi is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!