Katar átadta negyedik világbajnoki stadionját is

2020. december 19. 12:41

Az emírség harmadik legnagyobb településén, al-Rajjanban felépült Ahmed bin Ali Stadionban hét vb-mérkőzést rendeznek meg.

2020. december 19. 12:41
null

Katar nemzeti ünnepén látványos külsőségek közepette, a hazai kupadöntővel avatták fel pénteken az arab ország negyedik olyan futballstadionját, amely a 2022-es világbajnokság egyik színhelye lesz majd. A 40 ezer néző befogadására alkalmas Ahmed bin Ali Stadion átadási ceremóniáján a katari vezetők társaságában jelen volt Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke is, aki hosszan méltatta és ideálisnak nevezte a vadonatúj létesítményt.

„Ez egy csodálatos futballstadion, a hangulat hihetetlen, az ülések rendkívül közel vannak a pályához. Biztos vagyok benne, hogy ez 2022-ben tökéletes futballaréna lesz, amikor világbajnoki meccseknek ad otthont” – idézte Infantinót a FIFA honlapja. – „Katar nagyon jól felkészült a következő világbajnokságra, és jó úton halad afelé, hogy emlékezetes tornát rendezzen – az elsőt a Közel-Keleten és az arab világban”. Az emírség harmadik legnagyobb településén, al-Rajjanban felépült Ahmed bin Ali Stadionban hét vb-mérkőzést rendeznek meg.

(MTI)

Fotó: Épül a Luszail Stadion, a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság nyolc arénájának egyike Luszailban 2019. december 20-án. A 80 ezer fő befogadására alkalmas arénában játsszák a vb nyitómérkőzését és döntőjét abban a katari városban, amely még nem létezett 2010-ben, amikor az arab ország elnyerte az esemény rendezésének jogát. (MTI/ EPA/ Ali Haider)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sors
2020. december 23. 16:48
Onnan is ellopta a Patás a pénzt.
LAW AND ORDER
2020. december 20. 08:16
Sivalkodjatok, liberáltak!!!
hátakkor
2020. december 19. 18:41
Van klíma?
jetinyugger
2020. december 19. 15:15
A katari terroristákat támogató államnak van 350 mrd USD-je kötvényben és részvényben, meg mellette még mindig pluszos az államkassza, mert Katar egy gázlelőhely. No egy ilyen ország a saját terrorista és egyéb jogtipró szemétségeit akarja ilyen eszement projektekkel eltakarni. Mondjuk ezért a kidobott pártízmilliárdból segíthetett is volna, vagy csinálhatott volna valami hasznosat is. Szerencsére nálunk nem erre a felesleges önmutogató luxusprojektekre (úszó vb, stadionok, Atlétikai vb, Olimpia, rengeteg itt rendezett szar) pazaroljuk az erőforrásainkat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!