Újabb bili borult a Facebooknál, de most talán úgy tényleg?

2021. október 05. 12:50

Már csak az a kérdés, hogy min dolgozhattak tegnap fél napon keresztül.

2021. október 05. 12:50
null
Kontra

„Nem lepődtünk meg a Wall Street Journalhöz eljutatott dokumentumokon – mi több: kísérteties módon pont ezzel egy időben állt le egy fél napra a teljes Zuckerberg-birodalom.

Miről is olvashatunk a titkos anyagokban?

– A Facebook szabályai mindenkire egyformán vonatkoznak – megteremtik az egyenrangúság illúzióját akár a politikusokkal, akár az elittel. Persze itt is vannak egyenrangúbbak: a(z) »XCheck«-program keretében milliós VIP-tagságuk van többeknek, akik így büntetlenül tehetnek közzé zaklató vagy uszító tartalmakat.

– A Facebook dokumentáltan tisztában van azzal, hogy az Instagram különösen a tizenéves lányokat meg tudja nyomorítani. A Facebook a nem nyilvános kutatások és egy kongresszusi meghallgatás alapján tudta, hogy a tinédzser lányokra milyen negatív hatással lehet az Instagram alkalmazás.

– A vállalat gyengén reagál a drog- és emberkereskedők facebookos aktivitására, az alkalmazottak hiába jelzik rendszeresen a problémát.

– Bár a Facebook azt állítja, hogy nem próbál meg 13 év alattiakat bevonzani, de »meg próbálja érteni, hogyan használja ez a korosztály a technológiát, ÉS AZT SZÁMUKRA VONZÓVÁ TENNI.«

– Frances Haugen, a most borító alkalmazott (whistleblower) saját bevallása szerint segíteni akart a vállalaton, és az dühítette fel, hogy a szervezet mennyire nem kezelte nyíltan a platform káros (és tudott) hatásait.

A kirakós megint összeállt – ők végig tudták.

Már csak az a kérdés, hogy min dolgozhattak tegnap fél napon keresztül...”

Fotó: MANDEL NGAN / AFP

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MaBaker
2021. október 06. 15:06
Kamu a szivárogtató. Telekürtölték vele a komplett ballib sajtót és sajnos a konzervatív médiumok is beszopták, mint a Kontra tagjai is. Aztán kiderült, hogy a nő ügyvédje a "Russia hoax" sztoriban is résztvevő fazon és a jelenlegi kormányszóvivő Jenn Psaki érdekeltségeihez is van köze. Ez a szivárogtató egy beépített deep state ügynök, akit arra használnak, hogy elindíthassanak egy a komplett internetet cenzúrázó jogszabályt.
Pelso j.
2021. október 05. 21:48
Működik és kész. Miért lenne kérdés, hogy te kikínlódj valamit, pont a Fb-? Írj inkább a Hundubra.
nemecsekerno_007
2021. október 05. 21:13
Nézzétek a mai Politikai Hobbistát. Érdekes.
Vojcsek
2021. október 05. 21:05
Miután F. Haugen kiboritotta a bilit a Facebook Vasárnap leállitotta a komunikaciót kifelé és elkezdte a digitális irat megsemmisitést. Úgy néz ki elég volt nekik 6 óra. Minden nyomot el fognak tüntetni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!