Magyarországon vesznek nagyobb pénztárcát az eurós bankjegyeiknek a horvátok

2023. március 01. 22:07

A kunára szabott pénztartók kicsinek bizonyultak az új bankjegyeknek.

2023. március 01. 22:07
null

Szatyorszámra viszik a többzsebes pénztárcákat Pécsről a horvátok, mert náluk nincs elegendő nagyméretű ezekből, ráadásul az euró ottani bevezetése óta a fémpénzek tárolása is felértékelődött – tudósít a furcsa jelenségről az RTL Híradó riportja. 

Déli szomszédaink 2023 január elsején csatlakoztak az eurózónához, két hónapja már csak a közös valutát használják. Ennek olyan „mellékhatásai vannak”, hogy hogy az új, szélesebb euróbankjegyek nem igazán férnek el a régi, kunához igazított horvát pénztárcákban, ráadásul az aprók tárolására alkalmas pénztárcákból is hiány van az országban.

A nagyobb pénztárcák iránti igényüket pedig pécsi vagy szekszárdi vásárlással oldják meg az ország lakói.

Van olyan horvát vásárló, aki tízesével vesz belőlük” – mondta Blázek Dóra, egy pécsi bőrdíszműbolt tulajdonosa. A Horvátországban élő Oláh Sándor is azt nyilatkozta az RTL-nek, hogy egy szekszárdi bőrdíszművesnél sikerült olyan pénztárcát vennie, amiből nem lógnak ki az eurós bankjegyek.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Regisztráló szeméy
2023. március 02. 14:18
Mekkora pénztárcák kellettek vajon a régi angol papírpénzekhez, úgy a 19.sz-ban?
gyurica
2023. március 02. 12:28
Ezek nem használnak bankkártyát? Mobiltelefont sem ismerik?
OrangeOrder
2023. március 02. 10:33
...még használnak az emberek KP-t..? Én pont most cseréltem le a régi, vastag bukszámat szép vékony kártyartartóra. Meg eleve ott van a telefon. Egészségükre!
rókabácsi
2023. március 02. 09:06
ami nem fér bele! küldjék el nekem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!