USA-EU együttműködés, jönnek a zöldebb gépek

2009. június 17. 18:21

Júliustól szigorodik a környezetvédelmi szabályozás, ezúttal az USA is részt vesz.

2009. június 17. 18:21

Az Európai Bizottság és az amerikai környezetvédelmi ügynökség (EPA) aláírtak egy megállapodást környezetbarátabb számítógépek, nyomtatók és fénymásolók piacra kerüléséről. Ennek értelmében júliustól szigorúbb energiatakarékossági feltételeknek kell megfelelniük azoknak az elektronikai termékeknek, amelyek az Energy Star besorolást akarják viselni.

Az irodai elektronikai eszközökre vonatkozó, a korábbinál szigorúbb, 14 százalékkal hatékonyabb energiafelhasználást megkövetelő feltételek alkalmazásával az EU szerint éves szinten Írország áramfogyasztásával azonos mennyiségű energiát lehet majd megtakarítani. Az EPA és az Európai Bizottság megállapodásának köszönhetően a gyártók azonos feltételek alapján árulhatják termékeiket Európában és az Egyesült Államokban.

Zöldebb PC-k és nyomtatók júliustól (Origo)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!