EU: lezárultak Horvátország csatlakozási tárgyalásai

2011. június 30. 19:57

Várhatóan 2013 közepén csatlakozhat az Európai Unióhoz Horvátország.

2011. június 30. 19:57

A csütörtöki utolsó tárgyalási fordulóval lezárultak a Horvátország uniós csatlakozásáról szóló egyeztetések - jelentette Martonyi János Brüsszelben a Gordan Jandrokovic horvát külügyminiszterrel megtartott tárgyalás után. A magyar EU-elnökség - melynek egyik fő célkitűzése volt a horvát csatlakozási tárgyalások lezárása - utolsó napján a felek lezárták a még nyitott három tárgyalási fejezetet. Ezzel megnyílt az út a csatlakozási szerződés aláírása előtt.

Horvátország előreláthatólag 2013 közepén válhat az Unió a 28. tagországává. Martonyi, Jandrokovic és Stefan Füle bővítési EU-biztos közös sajtótájékoztatón számolt be a 2005-ben kezdett tárgyalások eredményes befejezéséről.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pityesz74
2011. július 01. 10:47
"de jobban beleszólunk, mintha nem lennénk uniós tagok" Aztán mibe szólhatunk mi bele, se iparunk,mezőgazdaságunk, sőt egyáltalán önálló gazdaságunk sincsen? De most ne gyere azzal hogy el kell menni külföldre dolgozni. Egyáltalán miért ajnározod az unijót annyira,mikor egy valamikor Európa éléskamrájának számító országot úgy tönkre baszattak hogy még élelmiszerből is behozatalra szorulunk.Nem beszélve a mindenféle iparról energetikáról meg mindenről.Ugyan már az úniónak egyedül csak a piac kellet semmi más, azért is verették szét az egész belső termelést. Akik ebben az országleépítésben részt vettek, azok igen is megérdemelnék a kötelet, mert még a golyót sem érdemlik meg.
pityesz74
2011. július 01. 09:18
"Kb te vagy annak a korosztálynak a határa, aki nagyot nyer azzal, hogy bármikor kimehet Münchenbe dolgozni. A nálad 10 évvel fiatalabbak pedig nagy nagy arányban meg is teszik ezt." És mi van azokkal akik itthon szeretnének dolgozni, és lehetőleg nem éhbérért? Valószínűleg azok magasról leszarják hogy van 100000 ember aki jól járt,a többi meg döglik megfele. " Politikai oldalról: igenis hallathatjuk a hangunkat ott, ahol eddig nem. Lobbizhatunk, ahol eddig nem. Beleszólhatunk a szabályokba, ahol eddig nem." Nha ezzel meg pláne ne akarjál etetni senkit. Mibe szólhatunk mi bele? Muhahaha. Miért is lobbizhatunk, és főleg miből? Muhahahaha. Lassan már a saját belpolitikánkat is Brüsszelből döntik el, nem hogy még mi szólhatnánk bele akár mibe is. Tetszik nem tetszik az országot teljesen tönkreverte gazdaságilag az unijó, és ebben az a legszomorúbb hogy a saját nemzetáruló,korrupt politikusaink segítségével. Akinek egy csöppnyi köze is volt a privatizálásokhoz, az uniós szerződésekhez, szemrebbenés nélkül falhoz állítanám és lelőném, ahogy egy hazaáruló meg is érdemli.
drieno
2011. július 01. 02:58
ugyanmár, a horvátok a pánszláv testvériség részei, őket senki se fogja úgy betámadni, mint minket - hacsak a szerbek nem, de ők meg nem tagok
blás
2011. június 30. 23:54
Cukorgyárak maradnak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!