Kitiltották a libamájat Kölnből a Négy Mancs miatt

2011. július 01. 09:17

Támadást indított a magyar libamáj és a hazai libatenyésztők ellen a Négy Mancs állatvédő szervezet. Az egyesület elérte, hogy a németországi Kölnmesse élelmiszer-ipari szakkiállításról a szervezők kitiltsák a töméses hizlalásból származó hízott májat és azok késztermékeit.

2011. július 01. 09:17

Támadást indított a egyebek között a magyar libamáj és a hazai libatenyésztők ellen a Négy Mancs állatvédő szervezet. Az egyesület elérte, hogy a németországi Kölnben ősszel megrendezendő Kölnmesse élelmiszer-ipari szakkiállításról és vásárról a szervezők kitiltsák a töméses hizlalásból származó hízott májat, azok késztermékeit és egyéb termékeket - írja a Magyar Hírlap.

A Négy Mancs akciókat és helyszíni botrányokat helyezett kilátásba, ha a termékek megjelennek Kölnben. A szervezők féltik a kiállítás és vásár hírnevét, s nem kívánnak konfrontálódni a szervezettel. A tiltás diszkriminatív, és egyáltalán nem felel meg az Európai Unió jogrendjének, irányelveinek, sérti Magyarország gazdasági és gasztronómiai értékeit” - mondta a lapnak Bárány László, a Baromfi Terméktanács elnöke. Az elnök egyúttal közölte: a rendelkezés ellen határozott és egységes fellépés szükséges.

A tiltást a francia, spanyol, belga és bolgár termékekre is kiterjesztik.

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trendo
2011. július 03. 17:14
OFF. Egyetértek azzal, hogy az "állatvédő" egyesület tevékenysége végül is a konkurencia által vezérelt. Üzletrontás, hitelrontás. Tönkreteszi a magyar gazdák áldozatos munkáját és végül egzisztenciáját. De csesszétek meg! Ha ezek a szemétláda Mancsok elérik, hogy ki legyen tiltva a magyar libamáj a felvevőpiacairól... akkor miért nem lehet soha olcsó libamájat kapni ITTHON??? Valaki mondja már meg! Itt annyi az okos ember... :)
Dr. Kotász
2011. július 03. 17:07
Meg az,hogy belépsz ezzel a nick-el hajszálgyökér !
andrasvirag
2011. július 02. 22:00
1). a magyarországon folyó hagyományos libatömés állatkínzás, bármi is a véleményetek a négy mancsról. Adjon az állam pénzt a korszerű és az állatokat valamennyire kímélő módszerek bevezetéséhez! 2) a francia libamáj-export számottevő része titokban magyar termék (legalábbis 25 éve így volt).
Trükkök Százai...
2011. július 02. 11:13
Aki szereti a hurkát,ne nézze hogyan készül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!