Folytatódó londoni zavargások

2011. augusztus 08. 12:19

A szombaton kitört londoni zavargások immár nem korlátozódnak egy városrészre, a különböző területeken több - egymást másoló - banda csap össze a rendőrökkel és fosztja ki a boltokat.

2011. augusztus 08. 12:19

A szombat este kezdődött zavargások vasárnap is folytatódtak Londonban - írja a Guardian. Vasárnap már nem csak a zavargások kitörésének helyszínén folytak összecsapások: a harcok átterjedtek Enfield és Brixton negyedekre is. Szombaton hatvanegy, vasárnap száznál is több embert tartóztattak le, harmincöt rendőr pedig megsérült.

A különböző negyedekben zavargó és fosztogató csoportok a rendőrség szerint egymást másolják. Olyan üzleteket fosztanak ki, mint a Tesco, a Vodafone vagy a Foot Locker cipőbolt. A tüntetés eredetileg Tottenhamből indult, ahol a rendőrök lelőttek egy rájuk támadó négygyermekes férfit.

Kit Malthouse, London polgármester-helyettese, a Scotland Yard felügyeleti hatósága, a Metropolitan Police Authority vezetője elmondta: „Sajnos nyilvánvalóan vannak olyanok ebben a városban, akik hajlanak az erőszakra, keresik a lehetőséget, hogy lophassanak, épületeket gyújthassanak fel. Lehet, hogy anarchisták vagy egy szervezett banda tagjai, vagy csak elvadult fiatalok, akik mindössze egy pár új sportcipőt akarnak”.

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
torresG4
2011. augusztus 08. 22:08
vajon moszkvában miért nincsenek zavargások......???? nem különös???
picur3ka
2011. augusztus 08. 17:51
Megint kezdodik a cirkusz.
torresG4
2011. augusztus 08. 17:36
ha megtehetik, hát miért ne vernék szét tottenhamot vagy akár egész angliát....verjék, lopják, fosszák csak.....megérdemlik a liberális multikulti barmok, talán ki is írtják az őslakosokat (engem ez a debil európa , az ókori róma bukása előtti időszakra emlékeztet, amikor a barbárok azért vehették be rómát, mert nem működött a józan paraszti ész, az erkölcs és emberi tartás elkorcsosult, a társadalom önvédelmi immun rendszere megsemmisült).
Krupp Skya
2011. augusztus 08. 16:31
Szerintem Orbán média törvénye miatt Lázonganak, Ők is akarnak egyet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!