Magyarország támogatja Franciaország mali akcióját

2013. január 16. 18:21

Magyarország teljes mértékben támogatja Franciaország katonai beavatkozását Maliban, amely a Külügyminisztérium szerint arányos válasz az észak-mali radikális terrorista szervezetek cselekedeteire.

2013. január 16. 18:21

Magyarország teljes támogatásáról és szolidaritásáról biztosítja a Franciaország által Maliban indított fegyveres akciót, amely arányos válaszadás az észak-mali radikális terrorista szervezetek okozta, a Száhel  békéjét és biztonságát fenyegető kihívásra – közölte a Külügyminisztérium szerdán az MTI-vel.

 
A tárca közleményében hangsúlyozza: Franciaország mali katonai fellépését Magyarország a terrorizmus elleni globális küzdelem részének tekinti, amely összhangban van a nemzetközi jog vonatkozó előírásaival és az ENSZ alapokmányában foglaltakkal. Kitértek arra is, hogy Magyarország üdvözli az Európai Uniónak a helyzet kezeléséért és hatékony megoldásáért tett és tervezett erőfeszítéseit. A magyar kormány vizsgálja egy esetleges magyar hozzájárulás lehetséges formáit, beleértve néhány katonai szakértő küldésének lehetőségét is – tették hozzá.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!