Pokémonozó titkosügynököktől tart a Bundeswehr

2016. július 27. 10:35

A német hadsereg szerint simán elképzelhető, hogy külföldi titkosügynökök magukat pokémonvadásznak kiadva titkos katonai létesítmények területére tévednek, és ott szörnyvadászat helyett valójában felvételeket készítenek.

2016. július 27. 10:35

Nem vicc: a Bundeswehrt kifejezetten aggasztja a Pokémon Go nevű mobilos játék. A virtuális szörnyvadászat során pont a napokban tévedt ugyanis három férfi a német hadsereg egyik lőterére, ahol a katonák éppen éles lőszerrel gyakorlatoztak.

A Bundeswehr vezetősége a Spiegel tudósítása szerint attól tart, hogy pokémongós szörnyvadászat leple alatt külföldi titkosügynökök szivároghatnak be a hadsereg titkos létesítményeinek közelébe, és felmerül az a gyanú is, hogy valójában fotókat készítenek az objektumokról a pokélabda kidobása helyett.

A sereg ezért gyors továbbképzést tartott alkalmazottjainak az okostelefonos játékról, és utasításba adta a titkos létesítményeket őrző-védő személyzetnek, hogy a lehető legkeményebben tartassa be az ezek közelében lévő fotózási és videózási tilalmat.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanóc
2016. július 27. 15:29
Mondjuk ez egy kamu hír, de azt durva elképzelni, hogy a szavazóurnákhoz is pokémonozva csámborognak majd el sokan.
atila68
2016. július 27. 15:17
Hagyjuk már a hülyeséget! Négy éve megy az INGRESS, az is ugyanazt a Niantic motort használja, csak gondolkodni kell hozzá. Soha senkinek nem jutott eszébe, hogy veszélyt jelenthet.
kuwiq
2016. július 27. 12:20
Az utóbbi pár nap német áldozatainak rokonai irigylik a problémájukat. Na persze, bevándorlás meg a magányos farkas, mentálisan zakkant potenciális első második generációs tömeggyilkosok nem a Bundeswehrnek, hanem a lakosságnak jelentenek problémát.
kurbitalis
2016. július 27. 11:21
Ja! Az űrből készített felvételeket már csak a pokémonozó ügynökök tudják überelni. Mit nekik az öngyilkos és ámokfutó terrorista, amikor ott vannak a degenerált, idióta pokémonozó zombik?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!