Hamarosan ostrom alá veszik az Iszlám Állam iraki fellegvárát

2016. augusztus 24. 10:44

A kormányerők egyre közelebb nyomulnak, és hamarosan megostromolják Irakban az Iszlám Állam egyik fellegvárát, Moszult. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának szóvivője azonban arra figyelmeztetett, hogy egy ottani hadművelet hatalmas áldozatokkal járhat.

2016. augusztus 24. 10:44

Irakban a kormányerők jelentős előrenyomulásának köszönhetően hamarosan ostrom alá kerül az Iszlám Állam terrorszervezet ottani fellegvára, Moszul – adta hírül az Euronews. Az ország északi részén, a Tigris folyó partján fekvő, több ezer éves nagyváros az elsők között esett el a terroristák hadjáratának kezdetén, 2014 júniusában.

A közelgő hadművelet kapcsán ugyanakkor az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának szóvivője arra figyelmeztetett, hogy egy esetleges ostrom hatalmas áldozatokkal járhat, ugyanis nem szabad elfelejtenünk, hogy Moszul még mindig egy milliós nagyváros.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2016. augusztus 24. 14:23
nini ve .
kiss.istvan770
2016. augusztus 24. 12:11
„Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának szóvivője azonban arra figyelmeztetett, hogy egy ottani hadművelet hatalmas áldozatokkal járhat.” A polgárháború konzerválása, mennyi áldozattal járhat? Mennyivel lesz kevesebb az áldozat, ha egy évtizeden keresztül mindig azt halljuk a hírekben, hogy ma mennyien haltak meg, mint anno a vietnámiban. Már ideje lenne az ISIS-t és minden terrorista szervezetet Szíriából eltakarítani és nemzetközi összefogással megsemmisíteni. Csak az a gond, hogy az USA akkor milyen ürüggyel kényszerít migránsokat az EU-ra.
Kanóc
2016. augusztus 24. 11:19
Az ENSZ folyton csak aggódik. Meg hátizsákokkal árasztja el a térséget, hogy legyen mibe csomagolniuk a nagy útra. Ahelyett, hogy eltakarítaná a szemetét a térségből, hogy maradhassanak és újraépíthessék az országot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!