Berlini merénylet: százezer euró jár a nyomravezetőnek

2016. december 21. 18:41

Nyilvános körözést adott ki a német legfőbb ügyészség a berlini gázolóra. A merénylő elfogását segítő információkért százezer euróig terjedő nyomravezetői díjat ajánlottak fel. „Vigyázat: erőszakot alkalmazhat, és fegyver lehet nála!” – áll a felhívásban.

2016. december 21. 18:41

Nyilvános körözést adott ki szerdán a német szövetségi legfőbb ügyészség a hétfő esti berlini kamionos merénylet gyanúsítottjára, és százezer euróig terjedő nyomravezetői díjat ajánlott fel az elfogását elősegítő információkért.

A merénylet elkövetésével a tunéziai születésű, 24 éves Anis Amrit gyanúsítják, aki a körözés szerint 178 centiméter magas, nagyjából 75 kilogramm súlyú, a haja fekete, a szembe barna.

„Vigyázat: erőszakot alkalmazhat, és fegyver lehet nála!” – áll a felhívásban, amely szerint egy ingyenesen hívható telefonszámon és e-mailen is várják az értesüléseket.

Hétfő este Berlin nyugati részének központjában, az egyik leghíresebb karácsonyi piacon egy kamion belegázolt a tömegbe, tizenketten meghaltak, csaknem félszázan megsérültek, többen súlyosan. A halálos áldozatokról egyelőre annyit tudni, hogy hatan német állampolgárok. A sebesültek közül tizenketten továbbra is súlyos állapotban vannak.

(MTI)

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2016. december 22. 08:44
Háború bűnösöket a brüsszeli várban keressék ,remélem rájuk is vonatkoznak a holokauszt törvénye ha még zsidók is... ...... Nem csak Merkel felelő hanem Juncker is és brüsszeli baloldal ,együtt főzték ki a tervet a betolakodók terroristák betelepítését. Merkel kapjátok el elsőnek ,mert ő az egész gyilkosság sorozat felelőse ,,igaz juncker a brüsszeli várban biztonságban érzi magát de őt is el kéne kapni ,ez a két alak a főkolompos.
74bro
2016. december 22. 08:41
Közben a szabadon engedett pakisztáni is nyomtalanul eltünt...de nem kell izgulni a hatóság ura a helyzetnek.
Megtalálta
2016. december 22. 01:16
Nem értem, hogy lehetséges az, hogy hogyan nem világos mindenki számára, hogy ez az egész civilizációs kísérlet sikertelen? Amennyi készülődő terroristát elkaptak mostanában a belgák meg a franciák, abból is lehetett sejteni, hogy előbb-utóbb valamelyiknek sikerülni fog. Már rég hadihajóknak kéne cirkálnia a Földközi tengeren, nem azon kellene sápítoznunk, hogy jaj, erősödik az iszlamofóbia. Agyrém ez az egész.
Lion
2016. december 22. 00:50
Anis Amri, tunéziai bűnöző és ma már terrorista: http://www.origo.hu/nagyvilag/20161222-ezt-lehet-tudni-anis-amrirol-a-berlini-merenylorol.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!