Macron átvette a hatalmat Franciaországban

2017. május 14. 12:24

Az elnöki hatalom átvételének szigorú protokoll szabályai vannak Franciaországban.

2017. május 14. 12:24

Emmanuel Macron megválasztott francia államfő vasárnap délelőtt ünnepélyesen átvette az elnöki hatalmat Francois Hollande távozó államfőtől.

A szigorú protokoll szabályoknak megfelelően az Elysée-palota lépcsőjén Francois Hollande fogadta a gépkocsin érkező Emmanuel Macront, aki kamerák kereszttűzében vörös szőnyegen vonult át az elnöki hivatal díszudvarán.

Franciaország búcsúzó és érkező elnöke hosszan kezet rázott, majd egyórás megbeszélésre félrevonultak az elnöki irodába. Ennek során Hollande egyebek mellett a francia nukleáris erő titkos kódját és az azzal kapcsolatos bizalmas információkat adta át utódának.

Az új köztársági elnök az egyeztetés után kikísérte elődjét, aki gépkocsin hagyta el az Elysée-palotát, s az őt öt évvel ezelőtt jelölő Szocialista Párt székházába hajtott.

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2017. május 15. 09:24
Ott nem lehet, hogy vidéki bírócskák megkontrázzák az elnök döntéseit, különösen, hogy az ő kutyájuk kölke.
balbako_
2017. május 14. 16:31
Trianonért is utálom őket, de ezt tán még ők sem érdemelték.
pollip
2017. május 14. 14:45
"A választási kampányban Emmanuel Macron végig arról beszélt, hogy ő középen áll, ő sem baloldali, sem jobboldali. Francois Fillon, a jobbközép jelöltje és a radikális Marine Le Pen is sokszor elmondta, hogy ez hazugság, mégis: Macron el tudta hitetni, hogy annak ellenére, hogy ő maga egy bukott baloldali gazdasági miniszter, megváltozott és nem a borzalmas szocialista kormányzást fogja folytatni. Egyre több jel mutatja, hogy mégis. http://www.origo.hu/nagyvilag/20170514-a-szocialista-botranyminiszterno-is-macronnal-van.html
Greffiti
2017. május 14. 14:22
Macron politikai terve: Trianon a franciáknak. Sok sikert! Remélem a 100 éves évfordulóra megvalósul.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!