Nem csökken a Brexit népszerűsége

2017. augusztus 10. 08:54

A munkaerőhiány ellenére nem csökken a Brexit népszerűsége az Egyesült Királyságban – mondta a Századvég Alapítvány vezető elemzője. Kiss István szerint a felmérések azt mutatják, hogy megéri a bevándorlás korlátozása a briteknek a gazdaság időszakos gyengülése ellenére.

2017. augusztus 10. 08:54

Az Egyesült Királyságban egyre inkább tapasztalható munkaerőhiány ellenére nem csökken a Brexit népszerűsége – jelentette ki a Századvég Alapítvány vezető elemzője az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Kiss István hangsúlyozta: a felmérések azt mutatják, hogy megéri a bevándorlás korlátozása a briteknek a gazdaság időszakos gyengülése ellenére. Főleg az idősebbek vélekednek így. Ugyanakkor a Brexittel kampányoló két nagy párt növelni tudta a szavazatainak számát, míg az új referendumot szorgalmazók gyengültek – tette hozzá.

Mint elmondta: az elmúlt fél évben a Brexittel kapcsolatos félelmek miatt egyre csökken az Egyesült Királyságba érkező munkavállalók száma és a munkaadók egyre inkább munkaerőhiányra panaszkodnak. Példaként említette, hogy csak az egészségügyi szektorból 40 ezer munkavállaló hiányzik és a rekord alacsony munkanélküliség is azt mutatja, hogy a munkaerőhiány kívülről pótolható. Várhatóan egyfajta pontrendszert vezetnek be a kiválással egy időben, csak bizonyos végzettségek, szaktudás megléte esetén lehet majd munkát vállalni az országban – mondta Kiss István.

(MTI)

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. augusztus 10. 14:33
Ezt elhiszem. Kivéve a munakerőhiányt benne. Úgy látszik ez most a liberális vezérmantra, hogy így a nem létező munkaerőhiányra hivatkozva elfogadtasssák a betelepítést és a terrorizmust. Munkanélküliség van mindenhol, és PÉNZÉRT bárhol lehet munkaerőt találni. Tehát objektívan sehol nincsen munkaerőhiány. Relatívan van csak, olyan kevésért, amennyit maximum fizetni hajlandóak a foglalkoztatók. Azaz legfeljebb balekhiány van, munkaerőhiány nincsen.
aleb19
2017. augusztus 10. 14:08
Kiss István hangsúlyozta: a felmérések azt mutatják, hogy megéri a bevándorlás korlátozása a briteknek a gazdaság időszakos gyengülése ellenére." mondjak ez az inaktivok akik a brexitre szavaztak: segelyesek, nyuggerek, azsiaiak... mind a harom csoportban 70% felett szavaztak a kilepesre... mas f*** verik a csalant... ennyike
exfahrenheit
2017. augusztus 10. 09:13
"mondta a Századvég Alapítvány vezető elemzője." és biztosan jobban tudja, mint a brit elemzők..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!