A bécsieknek már az illatosított metró sem jó

2019. augusztus 05. 13:08

Júliusban tesztelték az osztrák főváros metróközönségének szaglását, úgy tűnik, hiába.

2019. augusztus 05. 13:08

Nem kérnek az illatosított kocsikból a bécsi metrón utazók – derült ki az osztrák főváros közlekedési hatósága által júliusban végzett közvélemény-kutatásból.

A közlekedési vállalat négy illatot - zöldtea, grapefruit, szantál és dinnye – próbált ki a metrókocsik szellőzőrendszerében az öt vonalból álló metróhálózat két vonalán júliusban és kérte az utasokat, hogy az interneten mondják el véleményüket.

21 ezren ellenezték, hogy illatosítsák a metrókocsikat, 15 ezren viszont támogatták az elképzelést és annak kiterjesztésére szavaztak.

„Számunkra az eredmény igazolja azt, hogy az eddig hozott intézkedéseink, mint az étkezés betiltása a kocsikban, jelentősen javították a levegő minőségét a metrókocsikban” – közölte Günter Steinbauer, a bécsi metró működéséért felelős önkormányzati illetékes.

(MTI)

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. augusztus 05. 22:47
Ház ha az illatosat összekeverik a büdössel, akkor abból csak szag lesz, ami szaglik.
kizökkentidő
2019. augusztus 05. 16:02
Pálpusztaival kellene illatosítani, garantáltan nem éreznék egymás szagát.
Bitrex®
2019. augusztus 05. 15:23
Kebab, bosna, meg a multikulti utazóközönség érdekes Duftnote-kat tud produkálni.
OrangeOrder
2019. augusztus 05. 14:58
Nyugaton eleve nem szokás mindenhol a mindennapos fürdés, még ideológia és "kutatás" is alátámasztja ezt a hobbit. Hajrá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!