Donald Tusk hivatala egy vagyont költhetett pezsgőre

2019. október 29. 15:09

Sajtóértesülések szerint az Európai Tanács átszámítva 37 millió forintot költött négy üveg csúcsminőségű pezsgőre.

2019. október 29. 15:09

Az Európai Tanács (EiT) éves könyvvizsgálatából kiderült, hogy az uniós szerv hivatalnokai majdnem 500 000 złotyt (37 millió forintot) költöttek négy üveg csúcsminőségű pezsgőre, további 250 000 złotyt (18 millió forintot) pedig szórakozásra és rendezvényekre fordítottak – közölte a Super Express.

Az Európai Parlament Pénzügyi Ellenőrző Bizottsága évek óta sikertelenül próbál hozzájutni az Európai Tanács költségvetési elszámolásához” – közölte a bizottságban helyett foglaló Bogusław Liberadzki, a Lengyel Néppárt (PSL) európai parlamenti képviselője.

Jacek Saryusz-Wolski, a Jog és Igazságosság (PiS) európai parlamenti képviselője a TVP Infonak elmondta, „az Európai Tanács már hosszú ideje elutasítja a kiadásaival kapcsolatos részletes elszámolás közzétételét”. A kormánypárti politikus úgy fogalmazott, az Európai Tanácsot az Európai Unió „speciális” kategóriába tartozó intézményeként tartják számon, és mint ilyen, nem hajlandó
ellenőrzésnek alávetni magát.

Donald Tusk öt éve tölti be az Európai Tanács elnöki funkcióját. Hivatali ideje decemberben jár le. Egyes találgatások szerint az egykori lengyel miniszterelnök vissza kíván térni a lengyel politikai életbe, és elindulna az elnökválasztáson. Ennél azonban sokkal valószínűbb forgatókönyv, hogy Tuskot jelölik az Európai Néppárt elnöki posztjára.

Witold Waszczykowski egykori lengyel külügyminiszter szerint Tusknak komoly esélye van elnyernie az Európai Néppárt pártelnöki funkcióját, hiszen élvezi a németek támogatását. A pártelnöki tisztség egy nagy presztízzsel járó poszt, amely ugyanakkor nem bír jelentősebb politikai befolyásoló erővel – fogalmazott Waszczykowski. Hozzátette, az új szerepkör biztosítaná Tusknak, hogy benne maradjon az európai politikai vérkeringésben.
 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reugrangon
2019. október 30. 21:52
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
gyaloggos
2019. október 30. 12:00
IGYÁK meg, de hülyeség 37 millkót adni négy üveg pezsgőért! ANNYIÉRT rengeteg nagyon finom magyar pálinkát, meg bort vehettek volna! TUSK számára egyébként a Néppárt elnöksége a legjobb választás!
hátakkor
2019. október 29. 19:23
Az EB meg konyakra költött. Junker talán nem qrvàzott.
zakar zoltán béla
2019. október 29. 17:27
Tusk egy rakás szar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!