Szijjártó: A szorosabb együttműködésből Románia és Magyarország is profitálhatna

2019. október 07. 10:33

A külügyminiszter szerint az erdélyi magyarság felé gyakorolt pozitív gesztusok erősíthetnék a két ország kapcsolatait.

2019. október 07. 10:33

Szijjártó Péter szerint mind Románia, mind Magyarország számára hasznos lenne, ha a két ország szorosabbra fűzné kapcsolatait, és ez által Közép-Európa is erősebbé válna. A külgazdasági és külügyminiszter Aradon beszélt erről a Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel közösen tartott hétfő reggeli sajtótájékoztatón.

Szijjártó Péter úgy vélte: az erdélyi magyarság felé gyakorolt pozitív gesztusok erősíthetnék a két ország kapcsolatait és szerepüket Közép-Európában. Elmondta: Magyarország fontos erőforrásnak látja a területén élő román közösséget, és folyamatosan intézkedéseket hoz megerősítésére.

„Ezt várnánk el a román politikai vezetésétől is az erdélyi magyar nemzeti közösség vonatkozásában” – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Óbor Dezső
2019. október 07. 20:15
Amit el tudtunk érni Szerbiával, (konszolidátuk a feszűltségeket) azt, ugyan kívánatos lenne, de Romániával, (ismerve őket) nagyon nehéz lesz, sok sikert kívánok, hátha mégis sikerül.
gyaloggos
2019. október 07. 13:41
EZ nem is lehet vitás: Szijjártó Péter szerint mind Románia, mind Magyarország számára hasznos lenne, ha a két ország szorosabbra fűzné kapcsolatait, és ez által Közép-Európa is erősebbé válna
Vakfolt
2019. október 07. 12:59
Nagyon ne szeresd a románokat, mert alkalmasint (az első adódó alkalommal) hátbaszúrnak és elárulnak.
Pelso j.
2019. október 07. 11:28
Ekkora semmitmondásért, üres szavakért kár volt sajtótájékoztatót tartani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!