Bordeaux polgármestere száműzi a karácsonyfát a város főteréről

2020. szeptember 11. 11:16

„Nem fogunk halott fákat állítani” – mondta.

2020. szeptember 11. 11:16
null

Bordeaux-ban ezentúl nem állítanak karácsonyfát a város főterén – írja a Le Point. A város frissen megválasztott, zöldpárti polgármestere, Pierre Hurmic egy sajtótájékoztatón így magyarázta döntését: „Nem fogunk halott fákat állítani a városháza előtti téren”. Hozzátette: „Jól emlékszem erre a halott fára, amit évről évre elhelyeztek a főtéren... Ez egyáltalán nem illeszkedik bele a zöldítési programunkba.” A karácsonyfa-állítást élő látványosságokkal tervezi helyettesíteni a város.

Hurmic arról is beszélt, a város elkészíti „a fák jogainak nyilatkozatát”, s 2020 végéig szabályozást vezet be a fák védelmét illetően. 

Marine Le Pen, a jobboldali Nemzeti Tömörülés elnöke így reagált Twitteren: „A karácsonyfa »halott fa” a zöldek szemében?! Ezek az emberek zsigerileg utasítanak el mindent, ami országunkat, hagyományainkat, kultúránkat alkotja, és apránként elpusztítanák az egészet. Franciák, ébredjetek fel!

A Le Point rámutat: a francia önkormányzati választások júniusi második fordulójában sok nagyvárosban zöldpárti jelöltek arattak sikert, akik nagy visszhangot kiváltó nyilatkozatokkal és intézkedésekkel hívják fel magukra a figyelmet. Hurminc például rögtön beiktatásakor klímavészhelyzetet rendelt el Bordeaux-ban. Lyon polgármestere, Grégory Doucet pedig a Tour de France bicikliversenyt támadta, amiért az szerinte „macsóista” és környezetvédelmi szempontból felelőtlen.

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pierre
2020. szeptember 12. 23:37
tenyleg ujra kellene gondolni ezt a karacsonyi fairtast!
balbako_
2020. szeptember 12. 08:49
A virágüzleteket is bezárják? (Vágott virág? Még mit nem!)
silenceCZ
2020. szeptember 12. 07:13
ebből nagyon nem kellene ide...
madarpok
2020. szeptember 11. 23:54
Ez a polgi hülye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!