Sípályákat kellett bezárni a tömeg miatt Ausztriában

2020. december 27. 20:44

Hatalmas tömeg rohamozta meg a hétvégén az osztrák Alpokat.

2020. december 27. 20:44
null

Már reggelente megteltek a sípályák parkolói, olyan hatalmas volt a tömeg hétvégén Ausztriában – számol be róla a Euronews. Ugyan Ausztria szombattól újabb szigorú szabályozásokat vezetett be a koronavírus-járvány terjedése miatt – mely így már a vírus elleni harmadik szakasz – a sípályák kinyitottak. Bécs mindössze annyit szabott meg a sípályáknak, hogy kizárólag környékbeliek mehetnek be síelni, valamint minden 14 évesnél idősebb vendégnek kötelező maszkot hordania, ha a sífelvonót akarta használni.

A szombati szép időnek köszönhetően azonban hiába az elrettentési kísérletek: hatalmas tömeg jelent meg a sípályákon. Több síterephez vezető úton is óriási torlódások alakultak ki, mely több balesetet is eredményezett. A szombati tömeg miatt végül vasárnap a karintiai Bodental sípályákat, illetve a Bécshez közeli Semmering szánkópályát is bezárták.

Fotó: Youtube

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zara
2020. december 28. 22:39
ha a kocsmák zárva vannak akkor mitől félnek? sizés közben lehetetlen elkapni... nem beszélve arról h a sizők nem veszélyeztetett kat. persze az egész már nem a pandémiáról szól hanem a 'great reset' nevü átbaszásról...
józan paraszti ész
2020. december 28. 17:57
Az osztrákok sosem az eszükről voltak híresek. Szólni kellene a zsandárjaiknak, hogy a másfél méter be nem tartásáért érdemes bírságolni. Amint rájön erre az okos osztrák zsernyák beindul az agya és az üzlet.
Saksafar
2020. december 28. 13:51
Na és ilyenkor mi van bezzeg Ausztriával?
Zsolt75
2020. december 28. 00:55
Eleve nem értem, minek megy bárki olyan helyre, ahol el tud esni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!