Egész Angliára zárlatot rendelt el a brit kormány

2021. január 04. 22:07

A koronavírus-járvány gyors terjedése miatt új, az eddiginél is szigorúbb korlátozásokat vezetnek be.

2021. január 04. 22:07
null

Boris Jonhson brit miniszterelnök hétfő este jelentette be, hogy új, szigorúbb korlátozások lépnek életbe Angliában – írja a BBC. Az új szabályok értelmében – melyek éjféltől lépnek életbe – az emberek csak a legszükségesebb esetben hagyhatják el otthonaikat. Boris Johnson televízión közvetített beszédében arra kérte a lakosságot, hogy lehetőleg csak alapvető fontosságú árucikkek és gyógyszerek vásárlása, munka és orvosi segítség kérése miatt hagyják el az otthonaikat.

Az új szabályok értelmében az iskolák és egyetemek digitális oktatása állnak át február közepéig. Mint mondta, az elkövetkező hetek lesznek „a legkeményebbek”. Johnson szerint az északír, a walesi és a skót kormány is osztja az álláspontot, hogy ilyen szigorú lépéseket hoztak a vírus terjedésének megfékezése érdekében. A londoni parlament várhatóan a szerdai ülésén fogja elfogadni az új korlátozások bevezetését.

Nagy-Britanniában az utóbbi napokban rendre 50 ezer felett jár a szűrővizsgálatokkal kimutatott új koronavírus-fertőzések napi száma a korábbi hetek 20-25 ezer, tesztekkel kiszűrt átlagos új napi esetszáma után.

Címlapkép: MTI/EPA/BBC/Jeff Overs

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2021. január 05. 06:24
A 65% kb.5 millió ember A 0-19 évesek kivéve, akkor a korfa szerint kb.8 millióan vannak. 2x oltva az 10 millió vakcina. 21 oltóhelyen ez mennyi? Oltóhelyenként 476 000 db! Lehet számolni. Mennyi idő, hány oltószemély, szükséges? Vagy hogy gondolták, a választási/voksoló helyeken fognak oltani?
libsimentes_övezet
2021. január 04. 22:43
hű de sok részes ez az előadás, pedig akkor is csak néző leszek ha szereplőt akarnak belőlem csinálni
zara
2021. január 04. 22:38
bs van rokonom aki londonban él, szerinte nincs semmi, senki sem ellenőriz semmit... a virust meg nem lehet megállitani...már evidens kéne legyen...
gabor7th
2021. január 04. 22:36
Csak migrik jöhetnek be?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!