Zárlat alá helyezik Brisbane-t az angliai variáns megjelenése miatt

2021. január 08. 13:15

Queensland állam 2,5 millió lakosú fővárosában az intézkedés szerint az emberek csak kivételes esetekben – bevásárlás vagy munkavégzés céljából – hagyhatják el otthonaikat.

2021. január 08. 13:15

Háromnapos zárlat alá helyezték az ausztráliai Brisbane városát pénteken, mert ott is észlelték a koronavírus korábbinál sokkal fertőzőbb, Nagy-Britanniában azonosított változatát.

Queensland állam 2,5 millió lakosú fővárosában az intézkedés szerint az emberek csak kivételes esetekben – bevásárlás vagy munkavégzés céljából – hagyhatják el otthonaikat péntek este és hétfő este között. „Fogják fel úgy, mint egy hosszú hétvégét a családdal vagy barátokkal” – tanácsolta a helyieknek Annastacia Palaszczuk, Queensland állam kormányfője. Az új mutációt egy karanténhotel egyik dolgozójánál azonosították. A Brisbane Times című helyi lap tudósítása szerint a nagyvárosban az emberek pánikvásárlásba kezdtek a zárlat bejelentése után, sok helyen zsúfolásig megteltek az élelmiszerüzletek.   

Az ausztrál kormány pedig arról döntött, hogy február 15-ig korlátozzák a nemzetközi légi járatok fogadását. Az Ausztráliába külföldről visszatérők csak negatív koronavírus-teszttel léphetnek be az országba. Ausztráliát eddig a szigorú korlátozásoknak köszönhetően viszonylag kevésbé érintette súlyosan a koronavírus-járvány. Az egész országban 28 500 körüli esetet jegyeztek fel, és nagyjából 900 ember halálát kötik a fertőzés szövődményeihez.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Knerten
2021. január 08. 15:18
Milyen érdekes, hogy a "Wuhan-vírus" elnevezés rasszista (ezért SARS-COV-2 használandó helyette), de az "angliai mutáció" az már tök rendben van píszíileg.
Mich
2021. január 08. 15:08
Az új angol kór...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!