Perli az aradi börtönt a tinigyilkos pópa

2021. július 07. 15:50

Tízmillió eurót követel egy fiatal lány meggyilkolásáért elítélt ortodox pap, mert nem tetszik neki a börtön – adta hírül a Főtér.

2021. július 07. 15:50
null

A Beszterce-Naszód megyei ortodox pap még 2015 októberében, Mamaia üdülőváros egyik bérelt lakásában ölte meg áldozatát, egy 15 éves fiatal lányt, akit az interneten ismert meg. Vallomása szerint a lány nagykorúnak adta ki magát, és belement, hogy egy bizonyos összegért lefekszik vele. Miután nem tudtak megegyezni az árról, a pap egy elektromos kábellel megfojtotta a fiatalt, majd beismerő vallomást tett a 112-őn. A Konstanca megyei bíróság 12 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a tettéért, óvását 2016-ban visszautasították – írja le a bűncselekményt a Főtér. 

A gyilkos pópának azonban 5 év után elege lett, az egyébiránt legendásan rossz a börtönkörülményekből, ezért panaszt emelt az aradi börtön ellen 10 millió euró kártérítést követelve. A panasz szerint drága a börtön boltja, melyben az árú rossz minőségű. A cellák túlzsúfoltak, így nincs biztosítva a börtönlakók számára a 4 négyzetméter, miközben a rabok zárt térben is dohányoznak. A pap szerint az ágyak kicsik és kényelmetlenek, tele vannak poloskákkal és csótányokkal. A cellákban nincs légkondicionálás, a falak penészesek, és nincs melegvíz – állítja a panaszos. 

Fotó: GABRIEL BOUYS / AFP

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gáspár
2021. július 08. 03:16
"Magyar György"! Buli van!
Bell & Sebastian
2021. július 08. 00:38
Természetesen ez a pópa már nem pópa, a gyilkost meg utolérte Isten büntetése. A kapott extrákat értékelje bónuszként.
Robur
2021. július 07. 22:59
Valláskárosult szar.
zakar zoltán béla
2021. július 07. 19:51
sorosescu segít
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!