Soros György: Dollármilliárdokat önteni most Kínába tragikus hiba

2021. szeptember 07. 12:36

Valószínűleg pénzt veszít a BlackRock az ügyfelei számára, és ami ennél is fontosabb, kárt okoz az Egyesült Államok és más demokráciák nemzetbiztonsági érdekeinek is – írta az üzletember a Wall Street Journalba írt véleménycikkében.

2021. szeptember 07. 12:36
null

A múlt hónapban a BlackRock lett az első olyan külföldi vagyonkezelő, amely teljes egészében saját tulajdonú befektetési alapot indított el Kínában, ezzel elsősorban a dinamikusan növekvő, 3,6 ezer milliárd dolláros lakossági piacot célozta meg – emlékeztetett a Porfolió. A Mandiner megírta, hogy Soros György pár napja Financial Timesban írt véleménycikkében is értekezett a kínai gazdaságról. Szerinte keserű ébredés vár mindazokra, akik külföldiként a mai Kínában ruháztak be, mert az ország első számú vezetője nyilvánvalóan nem ért a piacgazdasághoz.

A kínai technológiai szektort szabályozási szigorítások sorozata érte idén az állam részéről az utóbbi időben, ennek köszönhetően február óta közel 1 ezer milliárd dollár piaci érték semmisült már meg – emlékeztet a Portfolió. Soros a Financial Times hasábjain korábban arról is írt, hogy Kína legsérülékenyebb szektora az ingatlanpiac. Soros szerint „az ország az elmúlt két évtizedben egy hatalmas ingatlanboomon ment keresztül, ez azonban a végéhez közeledik”. 

Fotó: Fabrice COFFRINI / AFP

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2021. szeptember 07. 17:32
Hajrá Kína. Le kell nyomniuk ezt a szemetet.
ujujuj
2021. szeptember 07. 15:35
Hát akkor a jóságos long island-i kajmán, a zsorzsibácsi ne fektessen be dollármilliárdokat kínába. Ilyen egyszerű. Ígérem, én sem fogok.
kitiltott
2021. szeptember 07. 15:33
Sajnos Belmondo is meghalt .. Mindenkire ez a vég vár.. Ha hülye a fiacskaja ha nem .. Ezt bizony nehéz megemészteni.. Így kütyük még nagyobb szart mint amit eddig csinált . Se India Se Kína nem akar be állni a soros féle sorba.. Ejnye bejnye
Fila2020
2021. szeptember 07. 14:44
Intenzív szakaszba érkezett a dollár lecserélése jüanra. Ez nem tetszik Gyuri bácsinak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!