Kalifornia vezetése döntést hozott a bűnbandák fosztogatásainak megfékezésére

2021. november 24. 13:10

Múlt hétvégén több helyszínen is csoportosan fosztogattak banditák San Francisco vonzáskörzetében.

2021. november 24. 13:10
null

Növeli Kalifornia kormányzója a rendőri jelenlétet az állam forgalmas bevásárló-központjai körül, miután tömegével rohantak meg símaszkos, pajszeres banditák több luxusboltot San Francisco vonzáskörzetében – írja a Guardian cikkére hivatkozva a Portfolio.

Mint ismert, a hétvége folyamán váratlanul megjelent tíz jármű egy San Francisco mellett található Nordstrom-üzlet körül, majd 80 maszkos, pajszerrel felszerelt ember ugrott ki a járművekből. A boltot szabályosan megrohamozták a bűnözők: betörtek és elvittek mindent, ami mozdítható. A portál szerint

a múlt szombaton és vasárnap több hasonló bűncselekmény is történt San Francisco vonzáskörzetében.

A maszkos bűnözők lecsaptak a Haywardban található Southland Mallra is, ahol kalapácsokkal szétvertek, majd kifosztottak egy ékszerboltot és egy Macy's-t is. San Joséban hasonló támadás ért egy Lululemon üzletet is.

A szemtanúk legalább 40-50 bűnözőről számoltak be.

A rendőrség eddig kilenc bűnözőt vett őrizetbe, jelenleg folyik a kihallgatásuk. A hatóságok azt remélik, hogy az elszökött bűnözők kilétére is fényt derítenek a kihallgatásokon keresztül.

Nyitókép: YouTube

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Silcon
2021. november 24. 20:07
Azt hitték, hogy már beköszöntött a kommunizmus, ahol mindenki szükségletei szerint vételezhet. Legalábbis anno így tanították polgazd előadáson. Meg azt is, hogy a Marx szerint a legfejlettebb kapitalista országból lesz az első kommunista ország. Csak annyi hozzáfűzni valóm van, hogy Let's go Brandon! Jó 15 éve bizonygattuk a svájci kollégának, hogy pár éven belül olyan életszínvonalon leszünk, mint ők. Nézett nagy kerek szemekkel, de elmagyaráztuk a módszert: kiküldjük hozzájuk a Ferit miniszterelnöknek. Szegény majdnem belefulladt a sörébe a röhögéstől.
Prominet
2021. november 24. 18:52
Betiltották a black friday-t? Gond lesz ebből komáim...
Párhuzamos különvélemény
2021. november 24. 15:22
Hogy merészelnek már ilyen döntést hozni? Hát, diktatúrát akarnak kiépíteni??
Gyzoltan
2021. november 24. 14:39
Korainak tűnik a lefegyverzési törekvés... Amerikában kell elindulnia a megtisztulásnak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!