Von der Leyen: Az omikron variáns ádáz tempóban terjed

2021. december 17. 08:54

A helyzetet az is súlyosbítja, hogy az uniós tagállamok egészségügyi rendszerei túl vannak terhelve főként az oltatlanok miatt – mondta el az EB elnöke.

2021. december 17. 08:54
null

A koronavírus omikron variánsa ádáz tempóban terjed, oltóanyagaink csak részben hatékonyak ellene, a helyzetet az is súlyosbítja, hogy az uniós tagállamok egészégügyi rendszerei túl vannak terhelve főként az oltatlanok miatt – hívta fel a figyelmet Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöke a csütörtökön kezdődött egynapos EU-csúcsot lezáró sajtótájékoztatón.

Az EB-elnök hangsúlyozta:

továbbra is az a leghatékonyabb védekezési módszer, ha egyre több embert oltanak be,

köztük az 5 év feletti gyermekeket, és egyre többen kapják meg a harmadik adag, emlékeztető vakcinát.”

Von der Leyen közölte: az uniós tagállamok 180 millió extra adag módosított vakcina megrendelését kezdeményezték a BioNTech/Pfizer cégtől az omikron variáns elleni küzdelem érdekében. Hozzátette, hogy a vállalatnak 100 napja van arra, hogy a megrendelést követően leszállítsák az oltóanyagokat.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/EPA pool/Julien Warnand

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2021. december 18. 09:21
Na végre! Most aztán odamondott! A gyorsan terjedő vírus gyorsan terjed! A kígyók kígyóznak! Ezt úgy megmondta, hogy a legközelebbi, űrbe kilövendő CD-n rajta lesz.
hopika
2021. december 17. 13:35
meg a faszság is
zara
2021. december 17. 13:10
'továbbra is az a leghatékonyabb védekezési módszer, ha egyre több embert oltanak be,köztük az 5 év feletti gyermekeket' fuck off idiÓta drogdiler...a férjed hány millió dollárt kapott a pfizer fiókcégétől? Heiko von der Leyen is the Medical Director of Orgenesis, a US biotech company that specializes in cell-based vaccines and gene therapies https://www.algora.com/Algora_blog/2021/12/03/ursula-von-der-leyen-is-the-wife-of-covid-vaccine-director
Járványfigyelő
2021. december 17. 10:40
A hülyeségeitekkel felmérhető sebességgel..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!