Adevarul: Összekapcsolnák a magyar úthálózattal a Nagyvárad–Arad gyorsforgalmi utat

2022. január 07. 11:44

Az összekapcsolás egy új határátkelő létrehozásával valósulhatna meg – nyilatkozta Iustin Cionca Arad megyei tanácselnök a román lapnak.

2022. január 07. 11:44
null

Az Adevarul beszámolt Iustin Cionca Arad megyei tanácselnök nyilatkozatáról, amely szerint összekapcsolnák a magyar úthálózattal a Nagyvárad-Arad gyorsforgalmi utat. A politikus kifejtette, hogy Zalai Mihállyal, a Békés Megyei Közgyűlés elnökével találkozott és azt az információt kapta, hogy a magyar kormány a majd a határ mentén futó gyorsforgalmi utat az M44-es gyorsforgalmi úttal kötné össze.

„A magyar fél tájékoztatott arról, hogy műszaki tanulmányt készítenek, mely a Nagyvárad-Arad és az M44-es gyorsforgalmi utak összekapcsolásának lehetőségeit és annak körülményeit elemzi. A tanulmány eredményeit továbbítani fogják az Arad- és a Bihar Megyei Tanácsnak, valamint a kormánynak. Az összekapcsolás egy új határátkelő létrehozásával valósulhatna meg” – nyilatkozta Iustin Cionca.

Az önkormányzati vezető meglátása szerint, amennyiben össze lenne kapcsolva a magyarországi úthálózattal, a két határmenti megyeszékhely közti gyorsforgalmi út eurórégiós jelentőségűvé válna. Cionca azt mondja, ez egybeesik a két megyei önkormányzat elképzeléseivel. Az előzetes elképzelések szerint az új közúti határátkelő Nagyszalonta térségében nyílna.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2022. január 08. 08:41
mi az a szürke vonal? biztos nincs az rossz helyen?
masikhozzaszolo
2022. január 07. 19:36
Csináljuk meg! Nyilván PPP-be. Mi szedjük az útdíjat az első 100 évben. Annyit, amennyit gondolunk. És akkor EU konform is ám!
Lami
2022. január 07. 17:20
Szerintem a románok legszivesebben ezt is velünk csináltatnák meg maguknak.
Laudaricus
2022. január 07. 15:47
Ehhez az kellene, hogy a románok/erdélyi magyarok végre beléphessenek a schengeni övezetbe. Lassan Horvátország is előbb léphet be...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!