Papi áldással, istenfélő emberként indult a háborúba a „bucsai mészáros”

2022. április 06. 18:31

Egy ortodox paptól kapott áldást még hónapokkal korábban.

2022. április 06. 18:31
null

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, az ukrán hírszerzés nagy valószínűséggel azonosította a bucsai vérengzésért felelős 64. orosz alakulatnak az alezredesét.

A bucsai mészáros tavaly év végén egy ortodox pap áldásával indult el Ukrajnába,

ahol istenfélő katonaként mégis rengeteg civilt végeztek ki az irányítása alatt – írta szerdai cikkében a Blikk.

A bucsai mészáros az áldás után azt mondta: „A történelem azt mutatja, hogy

A cikkből idézi az ukrán hírszerzés értesüléseit, melyek szerint Azatbek Omurbekov lehet a felelős az egész világot sokkoló, borzalmas állapotokért Bucsában. Az orosz katonák múlt heti kivonulásáig az ő irányítása alatt több száz civilt kínoztak, erőszakoltak meg és végeztek ki, köztük több mint száz gyermeket is.

A negyven év körüli Omurbekovot 2014-ben Dmitrij Bulgakov, az orosz védelmi miniszter helyettese tüntette ki szolgálatiért, most azzal vádolják, hogy megszervezte több száz ukrán civil megerőszakolását, kifosztását és meggyilkolását.

Bíróság elé vihetik?

A nemzetközi jog értelmében a katonai parancsnok felelős a csapatai által elkövetett háborús bűnökért. A jelenlegi nemzetközi törvények értelmében a Hágai Nemzetközi Bíróság (HNB) dönt az államok közötti vitákban, de nem indíthat büntetőeljárást magánszemélyek ellen. Ha az HNB Oroszország ellen dönt, az ENSZ Biztonsági Tanácsa lenne felelős az ítélet végrehajtásáért – világított rá cikkében a Mirror.

Moszkva azonban megvétózhat minden olyan javaslatot, amely a tanács öt állandó tagjának egyikeként szankcionálja őt. 

Ha a Nemzetközi Büntetőbíróság nyomozói bizonyítékot találnak Omurbekov és emberei által elkövetett atrocitásokra, az ügyész felkéri a büntetőbírákat, hogy adjanak ki elfogatóparancsot ellenük,

hogy a hágai bíróság elé állíthassák őket

– hangsúlyozza a portál.

Nyitókép: Twitter

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2022. április 07. 12:23
"A bucsai mészáros tavaly év végén egy ortodox pap áldásával indult el Ukrajnába, ahol istenfélő katonaként mégis rengeteg civilt végeztek ki az irányítása alatt" – írta szerdai cikkében a Blikk. Ilyen indíttatás után csak kellett történnie egyet-másnak, ha igazak a hírek, hogy egy katona súlyos, általa jogosnak vélt, büntető lépéseket megtegyen... Egyébként meg nem divat, a nagyhatalmak katonáinak a felelősségre vonása, mondhatni ezt, az USA vezette be, tette szokásjoggá...
rúzabandi
2022. április 07. 11:50
"Ukrán hírszerzés" , már itt sántít a dolog! A Magyar határon át menekülő nők mesélik hogy a sajátjaik kínozzák és erőszakolják meg a nőket, 5000 ezer euro az élet ára hogy kijuss ukrajnából. Természetesen ha van rá bizonyíték hogy elkövette vagy parancsba adta a mészárlást akkor háborús bűnös! De Zelenszkíj is az mert folyamatosan fegyverekért könyörög, amíg így áll a dolog sosem lesz vége a vérontásnak!
Rugo
2022. április 07. 10:07
Elképesztően sátáni dolgot művelnek az Azov és az amerikai AP újságírói. Az ukrán Azov lebombázott egy ukrán szülőotthont, majd megjelentek az AP újságírói, hogy filmre vegyék, ahogy az ukránok a kórházból "menekítik" a szülés előtt álló nőket (azt imitálva, hogy a kórházat az oroszok bombázták). https://www.youtube.com/watch?v=3R5x2j-nJsQ
Rugo
2022. április 07. 09:47
Itt van, nézzétek meg kik pusztítanak és gyilkolnak Donbaszban. Az ukránok! https://www.youtube.com/watch?v=zj5FOUxpAKs
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!