Der Standard: Orbán Viktor éveken át „hamis biztonságérzetben” ringatta a magyar lakosságot

2022. július 16. 07:36

Az osztrák lap szerint energia-veszélyhelyzet bevezetésével „kibújt a szög a zsákból”.

2022. július 16. 07:36
null

A Der Standard printben megjelent cikke szerint most lassan világossá válik, hogy

a „jobboldali populista” Orbán Viktor éveken át „hamis biztonságérzetben” ringatta a magyar lakosságot.

Orbán többször is hangoztatta, hogy az Oroszországgal kötött szerződések olcsó és megbízható gázellátást biztosítanak Magyarország számára. 2014 óta a magyarok fix árat fizetnek az áramért és a gázért. Ma ez a jelenlegi piaci árnak mindössze tizenegy-tizenöt százalékát jelenti.

Az idei április választásokig a rezsicsökkentés volt Orbán „leghatásosabb” kampányszlogenje – írja az osztrák lap. Szerdán azonban a magyar kormány energia-veszélyhelyzetet hirdetett: a rögzített ár, amelyet a kormány eddig garantált a polgároknak, augusztustól csak az átlagos fogyasztásra vonatkozik. Ezt havi 144 köbméter gázban és 210 kilowattóra villamos energiában határozták meg. Azok, akik többet fogyasztanak, a jövőben a sokkal drágább piaci árat fogják fizetni – olvasható a bécsi újság cikkében.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ólat a trolloknak
2022. július 16. 17:41
Nem baj, itt volt nekünk a moslék, és a moslékok vezére, ők gondoskodtak a mindennapi rettegnivalóról :-D
Namond
2022. július 16. 16:58
Hamis számítások alapján csúsztat a kormány a rezsi átlagos nagyságáról. "Rosszul számol a kormány, a háztartások felének fogyasztása haladja meg az „átlagost”, csúszik ki a rezsicsökkentésből" - Velti László, Ferenczi Péter "A háztartások fele megugrott gáz- és villanyszámlát fizethet jövő hónaptól – osztotta meg a Híradóval Holoda Attila, korábbi energetikai helyettes államtitkár. Azt mondja, torzít a kormány számítása az átlagfogyasztásról, abban ugyanis BENNE VANNAK AZ IDŐSZAKOSAN HASZNÁLT, NYARALÓK, HÉTVÉGI HÁZAK és BÉRELTETETT LAKÁSOK fogyasztásai is, ameddig augusztustól a kedvezményes, rezsicsökkentett árat biztosítják. " https://rtl.hu/hirado/2022/07/15/rezsicsokkentes-energia-aram-gaz-orban-viktor
kitiltott
2022. július 16. 16:44
Na gyerünk Fotelpartizánok ! Szeretnék látni egy ellenzéki intézkedés csomagot pontról pontra.. Nem hőbörögni kell hanem a lakosság minimum felét a saját oldalatokra állítani.. Meg kell győzni bennünket hogy az a jobb mindenkinek országnak nemzetnek gazdasagnak amit ti javasoltok.. Na gyerünk elő a farbával.. Az O1G és birkák a fideszesek az édes kevés ..
Namond
2022. július 16. 15:03
Az átlagos fogyasztás meghatározása álnok és álságos. Egy egyszemélyes studió lakás fogyasztása és nem elegendő egy falusi ház saját kútjára telepített házi vízmű működtetésére sem. Orbán mindenkit megvezetett, távoznia kellene, éppen úgy ahogy a KATA-ások ellenőrzését elmulasztó NAV-ot felügyelő államtitkárnak és miniszternek is menni kellene.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!