NASA: Oroszország az ukrán termőföldek 22 százalékát foglalta el

2022. július 07. 21:02

A világ kenyérkosara háborúban áll – mondja a NASA Harvest programjának igazgatója.

2022. július 07. 21:02
null

Az orosz erők az invázió óta Ukrajna termőterületeinek mintegy 22 százalékát tartják megszállva, ami hatással van a globális gabona- és étolajpiacok egyik legfontosabb beszállítójára – közölte a NASA.

Az amerikai űrkutatási hivatal tudósai által elemzett műholdas adatok azt mutatják, hogy Oroszország Kelet- és Dél-Ukrajna megszállásával olyan földterületeket tart ellenőrzése alatt, amelyeken az ország téli terményeinek 28 százaléka, főként búza, repce, árpa és rozs, valamint a nyári termények 18 százaléka, főként kukorica és napraforgó terem.

A világ kenyérkosara háborúban áll

– mondta Inbal Becker-Reshef, a NASA Harvest programjának igazgatója, amely amerikai és európai műholdas adatokat használ a globális élelmiszertermelés tanulmányozására – írja az Al Jazeera.

Nyitókép: Fotó az amerikai M777-es működéséről. Fotó: JUNG YEON-JE / AFP

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ben Jeremiah
2022. július 08. 08:07
"A világ kenyérkosara háborúban áll" Ukrajna konkrétan a világ pöcegödre, szoros versenyben hódította el a románoktól. Ukrajna gabonatermelésben a világon kb. a 10. volt. Ha holnaptól egy grammot sem exportál, sem lesz semmi, majd átveszi Kanada, USA, Oroszország a feladatot. Csak annyi történne, hogy akik felvásárolták az ukrán földeket, azoknak a nyakán marad a gabona.
Mukesz
2022. július 08. 07:24
Ukrán jelentések szerint - az EU elvárásainak megfelelően - az előző évhez képest 22%-kal csökkent a korrupció, így egy lépéssel közelebb kerültek a csatlakozáshoz.
hátakkor
2022. július 08. 06:12
"Oroszország az ukrán termőföldek 22 százalékát foglalta el" És a gabonának hány százalékára tette rá a kezét?
hátakkor
2022. július 08. 06:12
"Oroszország az ukrán termőföldek 22 százalékát foglalta el" És a gabonának hány százalékára tette rá a kezét?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!