Olyan szennyezett a Sajó Szlovákiában, hogy rendkívüli állapotot hirdettek ki

2022. július 20. 15:21

A folyóba ömlő mérgező bányavíz teljesen kipusztította az élővilágot.

2022. július 20. 15:21
null

A kormány elfogadta a javaslatot, mely szerint rendkívüli állapotot kell hirdetni a Sajó folyón bekövetkezett, az Alsósajó település kataszteri területén lévő bányából kiáramló szennyezett víz következtében kialakult környezeti katasztrófa miatt – írja az ujszo.com.

Zuzana Čaputová köztársasági elnök tegnap a Sajó folyót ért környezeti katasztrófa helyszínére látogatott. Az államfő a történtek miatt a rendkívüli állapot kihirdetését sürgette annak okán, hogy a folyóba ömlő mérgező bányavíz teljesen kipusztította az élővilágot.

– mondta az elnök az Alsósajó településen tartott sajtótájékoztatóján.

A rendkívüli helyzet kihirdetésének célja, hogy megteremtse a feltételeket a vízminőségi mutatók romlásának megakadályozásához szükséges intézkedések meghozatalához és a következmények enyhítéséhez az Alsósajó község kataszterében lévő bányászati tevékenységből származó szennyezett bányavíznek a Sajó vízfolyásba való bejutásával kapcsolatban

– magyarázta a környezetvédelmi minisztérium.

Nyitókép: YouTube

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2022. július 21. 15:52
A mocsadék szlovákok bármit megtehetnek? büntetlenül?
Kegyes urunk Karolus
2022. július 20. 22:36
Hát így becsülik meg a lopott jószágot a butafasz tótok.
csulak
2022. július 20. 19:16
szlovakoktol sincs mit varni
Bonaparte
2022. július 20. 18:11
de hiszen meg van hirdetve a klímavészhelyzet! jha hogy az nem oldja meg....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!