Biztonságpolitikai szakértő: A következő hetek sorsdöntőek lesznek a háború szempontjából

2022. október 27. 18:25

Horváth József szerint az oroszok stabilizálták helyzetüket a fronton.

2022. október 27. 18:25
null

Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója volt a Hír TV Háború Ukrajnában című műsorának vendége csütörtökön. Gyürky Enikő műsorvezető azzal kezdte a beszélgetést, hogy még az adás előtt  a szakértő azt mondta neki, hogy most egy tényleges fordulópont jött el az ukrán-orosz konfliktusban.

Horváth erre úgy reagált, hogy úgy véli,

„Egy részről az ukrán kommunikációban azt modják, hogy méterről méterre haladunk előre. Ez magyarul annyit jelent, hogy a Herszon elleni támadás megakadt, ha ezt most lefordítjuk” – magyarázta.

Stabilizálták az oroszok a helyzetüket

Ez abból a szempontból kulcsfontosságú a szakértő szerint, mert az ukrán vezetés eddig azt kommunikálta, hogyha „Herszont visszafoglalják, onnantól kezdve a Dnyeperen át tudnak kelni, akkor megindul a felszabadító művelet újabb stációja. Ehhez képest úgy tűnik, hogy a frissen kinevezett orosz tábornok irányításával először

S ha a front egészét nézzük, akkor az elmúlt hetekben stabilizálták az oroszok a helyzetüket” –hívta fel a figyelmet az Alapjogokért Központ munkatársa.

„Közelít a tél”

Horváth József ehhez hozzátette, hogy az orosz erők komoly károkat okoztak mostanság az ukrán energetikai rendszerben. „Az, hogy nincs áram az kihat a vízellátásra, a fűtésre és a tömegkommunikációra is, és közeleg a tél. Ha ezt nézzük, akkor az ukrán vezetés a hátországát tekintve is nehéz helyzetbe került” – mutatott rá a szakértő.

A teljes műsort alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Alapjogokért Központ

 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ólat a trolloknak
2022. október 27. 22:19
Ugyanezt a mondatot hallottam már március közepén is.
nempolitizálok
2022. október 27. 22:06
Apu, miért van ilyen hideg? Mert az oroszok megtámadták ukrajnát és az oroszokat szankciókkal sújtottuk. Apu, mi akkor oroszok vagyunk? :)))))))))))))))))))))))) (Putyin)
pemete jakab
2022. október 27. 21:58
"Horváth József szerint az oroszok stabilizálták helyzetüket a fronton." Addig, amíg az ukránok nem kapnak egy újabb nagyobb nyugati fegyverszállítmányt.
fado
2022. október 27. 21:03
Kb 2-3 év mire vége lesz a háborúnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!