Legkevesebb százhúsz ember meghalt egy szöuli halloween-rendezvényen kitört lökdösődésben

2022. október 29. 22:41

Akkor kezdődött a tülekedés, amikor elterjed a tömegben, hogy egy közelebbről meg nem nevezett híresség látogatott a partinegyedbe.

2022. október 29. 22:41
null

Szöul központjában szombaton, a halloween-ünnepségek idején az egyik szűk utcán kitört lökdösődésben legkevesebb százhúsz ember meghalt, százan pedig megsérültek – közölte Csoj Szöng Pom, Jongszan kerület tűzoltóparancsnoka. Elmondta, hogy a halottak száma még nőhet; az áldozatok nagy száma annak tudható be, hogy rengeteg ember sétált a halloween idején. Dél-koreai vezetők közölték: akkor történhetett a szerencsétlenség, amikor a halloween-ünnepségre összegyűlt óriási tömeg betódult a Hamilton szállodához közeli szűk utcába, és az emberek a tolongásban agyontaposták egymást.

Akkor kezdődött a tülekedés, amikor elterjed a tömegben, hogy egy közelebbről meg nem nevezett híresség látogatott a partinegyedbe. Jun Szok Jol elnök közleményt adott ki, amelyben felszólította az illetékeseket, hogy biztosítsák a sérültek gyors ellátását és ellenőrizzék az ünnepségek színhelyeit. Utasította az egészségügyi minisztériumot, hogy gyorsan vonultassanak fel katasztrófavédelmi orvosi csapatokat, és biztosítsanak ágyakat a közeli kórházakban a sérültek ellátására.

Helyi médiajelentések szerint mintegy százezer ember sétált az utcákon a halloween-ünnepségek idején, amelyek a legnagyobb szabásúak voltak a Covid-19-világjárvány kezdete óta.

(MTI)

Nyitókép: Sérült embereket részesítenek elsősegélyben mentősök Szöulban 2022. október 29-én.MTI/EPA/YNA/Yonhap

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fado
2022. október 31. 09:55
A magyar származású Anton Szandor LaVey, a Sátán Egyházának alapítója a sátánimádat legnagyobb ünnepének tekintette a Halloween-éjszakát. Megdöbbentő egyik kijelentése: „Örülök, hogy a keresztény szülők legalább évente egyszer megengedik a gyerekeiknek, hogy a sátánt imádják. Mert, az ördög megszállottjainak Hallowen egy nagyon különös ünnep, amely megünneplését türelmetlenül várják, hiszen ismerik a következményeket, és azt, hogy milyen sötét erők húzódnak meg a háttérben. Ez pont olyan, mintha megkérdezném ma a keresztényeket, hogy mennyire fontos számukra a Nagypéntek, vagy a Feltámadás ünnepe? Pontosan ilyen jelentősége van a Hallowennek is azok számára, akik a sötét világban élnek.-Egy volt sátánista, John Ramirez
ittésmost
2022. október 30. 20:06
Borzalom. Nem tudom elképzelni sem, hogy lehetett ez.
fado
2022. október 30. 17:58
Így jár aki a Halálkultúrát ünnepli.
Rocktoberi
2022. október 30. 10:48
Jól sikerült halottkultusz rendezvény volt akkor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!