Horváth József: Az amerikai érdekek sem azt mutatják, hogy eszkalálódjon a háború

2022. november 16. 21:33

A nemzetbiztonsági szakember szerint árulkodó volt, hogy Joe Biden közölt a lengyel eseményekről először pontos információt.

2022. november 16. 21:33
null

Horváth József nemzetbiztonsági szakértő, az Alapjogokért Központ nemzetbiztonsági tanácsadója volt a Hír TV Napi aktuális című műsorának vendége, akivel az ukrán-orosz háború legfrissebb történéseit elemezték, köztük a keddi lengyelországi bombabecsapódás körülményeit is.

A műsorvezető, Gerhardt Máté a beszélgetés elején felidézte Volodomir Zelenszkij kijelentést. Az ukrán elnök azt mondta, „nincs kétségem afelől, hogy nem a mi rakétánk volt”. Majd hozzátette, hogy ukrán tisztségviselőket is be kellett volna engedni a lengyelországi baleset helyszínére. „Mire alapozza az ukrán vezető, hogy nem az ő raktéjuk volt?” – tette fel a kérdést ezután a műsorvezető.

Horváth József erre kijelentette, hogy „nyilvánvaló, hogy egy propagandabeszédet hallunk, és az igazságtól nagyon messze van”. Majd azzal folytatta, hogy „ne felejtsük el, hogy kedden mikor az a tragikus esemény bekövetkezett Zelenszkij elnök  már az vizionálta, hogy Lengyelországot megtámadták, és innentől kezdve a NATO-nak be kell avatkozni”.

– mutatott rá a nemzetbizonsági szakember.

Zelenszkij: Nincs kétségem afelől, hogy nem a mi rakétánk volt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meg van győződve arról, hogy a kedden Lengyelországban lezuhant rakéta nem ukrán volt - adta hírül az Interfax. „Nincs kétségem afelől, hogy nem a mi rakétánk volt" - mondta szerdán az ukrán elnök. Elmondása szerint jelentéseket kapott az ukrán hadsereg és a légierő parancsnokságától, melyeknek hitelességében megbízik.

„Az ukrán elnököt még nem tájékoztatták arról, hogy a világ egy kicsit fordul”

Horváth arra is felhívta a figyelmet, hogy az is „árulkodó, hogy kedden az első információkat Joe Biden mondta a rakétabecsapódásról és szerdán is ő módosította ezeket. Tehát úgy tűnik, hogy az ukrán elnököt még nem tájékoztatták arról, hogy a világ egy kicsit fordul. (...)

– húzta alá a szakértő.

A teljes beszélgetést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2022. november 17. 11:14
Az amcsik már odaadnák a ruszkiknak a Krímet és a Donbaszt, de Putyin tavaszig nem áll meg. Nem hiába akarja megfagyasztani az ukrán lakosságot az infrastruktúra szétbombázásával.
Dezsőke
2022. november 17. 09:15
az oroszoknak eszükben sincs a háború eszkalációja
Lajoss
2022. november 17. 09:02
3/3-as kommunista fidesz-szakértő..No comment.
kvmny
2022. november 17. 06:28
NATO szintre soha sem emelnék a háborút, annyira még Biden sem hülye. A hadüzenet után pár napig szinte csak amerikai veszteségek lennének, mivel az USA-nak mélyen be kell lőni orosz területre, ha el akarnak érni valamit, az meg atomháborúvá fajulhat. Amcsi bázis viszont rengeteg van szétszórva a világban, kis szigeteken, meg tengerpart közelében, azokat 1-2 nap alatt megsemmisítenék az oroszok és az oldalukon valószínűleg belépő kínaiak. Ott már nem lenne ez a finomkodás. Nem véletlen, hogy az oroszoknak "állandóan" elfogy a fegyverük az amcsi szakértők szerint, nekik készülni kell arra is, ha eszkalálódik a háború, a modern távolsági fegyvereik töredékét használhatják csak ukrán területre. Míg szárazföldi, megszálló haderőben az usa fényévekre van a többiektől, hisz folyamatosan megszállás alatt tartott országokat az elmúlt évtizedekben, a távolsági fegyvereknél már nincs meg ez az előnyük, sőt hiperszonikusban az oroszok és kínaiak előbb tartanak, "az ellen meg nem véd" a csicsás rakétapajzsuk. A taktikai atom ellen meg semmi sem véd, egyik oldalon sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!