Ukrajna megvádolta Oroszországot: szerintük civil ruhás orosz csapatok fosztogatnak Herszonban

2022. november 07. 20:09

Kijev a terület kiürítését háborús bűncselekménynek minősítette. Moszkva pedig azt állítja, hogy a lakosokat a biztonság kedvéért küldik el.

2022. november 07. 20:09
null

Ukrajna hétfőn azzal vádolta meg Oroszországot, hogy a déli Herszon városában üres házakat fosztogat, és azokat civil ruhás csapatokkal foglalja el, hogy előkészítse az utcai harcokat a háború egyik legfontosabb ütközetében, amely mindkét fél előrejelzése szerint a háború egyik legfontosabb csatája lesz – írta meg a Reuters.

Az elmúlt napokban Oroszország kiutasította a civileket Herszonból egy ukrán támadásra készülve, amelynek célja a város visszafoglalása, az egyetlen regionális főváros, amelyet Moszkva a februári inváziója óta elfoglalt.

A háború előtt közel 300 ezer lakosú Herszonban hideg és sötét van, miután az elmúlt 48 órában mindkét fél közölte, hogy a környező területeket elvágták az áram- és vízellátást.

Az oroszok által beiktatott tisztviselők ukrán „szabotázst” okoltak, és azt mondták, hogy dolgoznak az áramszolgáltatás helyreállításán. Ukrán tisztviselők szerint az oroszok 1,5 kilométernyi távvezetéket szereltek le, és az áram valószínűleg nem tér vissza, amíg az ukrán erők vissza nem foglalják a területet.

Kijev a terület kiürítését erőszakos deportálásnak, háborús bűncselekménynek minősítette. Moszkva azt állítja, hogy a lakosokat a biztonság kedvéért küldi el.

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajos75
2022. november 08. 09:47
Szegény náci ukriknak nem lesz kit kivégezni,aki együttműködött az oroszokkal, netán még orosz anyanyelvű is volt. Valahogy az amit ukránok csinálnak,az nem háborús bűn. Már korábban ketté kellett volna vágni ukranisztánt, rengeteg vért,halált megspórolhattak volna.Olyan,mintha csinálnák a helyet a túlnépesedett országokból elvándorló embertömegeknek. (D.S.)Az oroszok legalább próbálják menteni a sajátjaikat, de a zselé bandája mintha az utolsó ukránig akarna harcolni. Szerencsére nem kevés ostoba,külföldi zsoldos is hullik mint az őszi falevél.
Vakfolt
2022. november 08. 07:45
"Ukrán tisztviselők szerint az oroszok 1,5 kilométernyi távvezetéket szereltek le" Nagy cucc, ezt a cigók egy este megoldják, akár többet is..
szürkeSzarvas
2022. november 08. 05:50
C'est la guerre.
miles1
2022. november 08. 03:33
Ezen az ukrán BMP-n, a náci hasábkereszt csak véletlenül hasonlít arra, aminek látszik, igaz ukropfaszszopók? https://www.youtube.com/shorts/-L8iqKxH1XU
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!