Zelenszkij elégedetlen az EU olajársapkára vonatkozó döntésével

2022. december 03. 22:02

Az ukrán elnök szerint ez „nem nevezhető komoly döntésnek”.

2022. december 03. 22:02
null

Az orosz kőolaj exportárának korlátozásáról szóló vita most sajnos komolyabb döntés nélkül ért véget – idézett az Unian hírügynökség Zelenszkij esti videóbeszédéből. Az ukrán elnök az EU azon döntését kommentálta, amely szerint

az orosz nyersolaj hordónkénti felső árhatárát 60 dollárban határozták meg.

„Nem nevezhető komolynak az a döntés, amely egy terrorista állam költségvetésének megfelelő korlátot szab meg. Oroszország már eddig is óriási károkat okozott a világ összes országának az energiapiac szándékos destabilizálásával. És a világ nem tud dönteni valódi energialeszereléséről. Ez egy gyenge álláspont” – mondta az ukrán elnök.

Magyarország mentességet kapott az olajársapka alkalmazása alól

Magyarország mentességet kapott az olajársapka alkalmazása alól - közölte hivatalos Facebook-oldalán a külgazdasági és külügyminiszter szombaton. Szijjártó Péter bejegyzésében azt írta, az Európai Unió bevezeti az olajársapkát, pedig itt lenne az ideje, hogy Brüsszelben is belássák: az ilyen és ehhez hasonló intézkedések leginkább az európai gazdaságnak fájnak.

Nyitókép: MTI / AP / Ukrán elnöki sajtóhivatal

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Esti Kornél
2022. december 04. 10:53
Az ukrán politikusoknak hosszú, fáradalmas munkával sikerült megutáltatniuk MINDEN ukránt.
barany
2022. december 04. 08:43
A fickó a pofátlanság világbajnoka.
amca
2022. december 04. 07:02
Így jár mikor vkik faxverő futóbolondot választanak.
Málaga21
2022. december 04. 01:27
Hogy fog ez őrjöngeni, ha megtudja, mi még ez alól is mentességet kaptunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!