Harry herceg bevallotta: megölt 25 embert Afganisztánban

2023. január 06. 12:09

Elmagyarázta, lehetetlen embert ölni, „ha emberként tekintesz rá”.

2023. január 06. 12:09
null

Sorra derülnek ki a megdöbbentő részletek Harry herceg megjelenés előtt álló, Spare (Tartalék) című könyvéből. Elmondása szerint hatszor fordult meg a háború sújtotta Afganisztánban, ahol bevallása szerint 25 embert ölt meg mint egy Apache helikopter pilótája.

A Spare (Tartalék) című könyv hivatalosan majd csak január 10-én jelenik meg, viszont Spanyolországban véletlenül előbb elkezdték árúsítani, így jutott a The Daily Telegraph birtokába az önéletrajz tartalma.

Harry herceg a könyvben kifejtette, hogy végignézte az összes gyilkosságot amikor visszatért a bázisra, a felkelőket pedig „rosszfiúknak írta le, akiket likvidáltak, mielőtt megölhették volna a jókat”.

– mondja, de a hadsereg kiképezte arra, hogy „más” legyen, és jól kiképezték.

A részlet hozzáteszi: „Az első naptól kezdve célul tűztem ki, hogy soha nem fekszem le úgy, hogy kétségek legyenek afelől, hogy helyesen cselekedtem-e... hogy tálibokra lőttem-e, és csakis tálibokra, anélkül, hogy civilek lettek volna a közelben.” „Minden végtagommal együtt akartam visszatérni Nagy-Britanniába, de ennél is jobban szerettem volna ép lelkiismerettel hazatérni.”

Elmagyarázta továbbá, hogy a megölt emberek számát az „Apache-ok és laptopok kora” miatt tudja pontosan megmondani. Hozzátette: „Lényegesnek tűnt számomra, hogy ne féljek ettől a számtól.”

Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. január 13. 08:16
Ha a lipsik ettől is sokkot kapnak, akkor semmi bajom az egésszel. Imádom, ahogy rácsodálkoznak, hogy a háborúkban emberek halnak meg, az esetek többségében erőszakos módon, más katonák által. És ráadásul az ölésre képzik őket... Igen bakker, helikopteres volt, a gépágyút meg nem fogyelmeztető lövések leadására szerelik fel.
kaffogó hebrencs
2023. január 08. 07:04
Harry János meséi.
Burdisgarage
2023. január 07. 10:30
.
kukasmacska
2023. január 06. 20:20
Elképesztő! Egy háborúban emberek halnak meg más emberek tevékenysége miatt? Micsoda újdonság!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!