Biden felszólította az oroszokat: Engedjék el az elfogott amerikai újságírót

2023. március 31. 19:12

Az amerikai elnök elmondta, hogy jelenleg nem tervezi orosz diplomaták vagy újságírók kiutasítását.

2023. március 31. 19:12
null

Biden követelte, hogy Oroszország engedje szabadon, a The Wall Street Journal kémkedés gyanújával letartóztatott újságíróját – számolt be az Independent. 

Evan Gerskovicsot csütörtökön fogták el Oroszországban. A WSJ tagadta a vádakat, miközben amerikai és európai tisztviselők is tiltakoztak az orosz eljárása miatt. Joe Biden pénteken szólalt meg az ügyben, miután újságírók megkérdezték egy sajtótájékoztatón, hogy mit üzenne az oroszoknak az esettel összefüggésben. 

Engedjék szabadon – válaszolta a kérdésre az amerikai elnök.

A Biden-kormányzat csütörtökön közölte, hogy azon dolgozik, hogy biztosítsa a konzuli hozzáférést Gershkovicshoz. Arra a péntek reggeli kérdésre, hogy kiutasítana-e orosz diplomatákat vagy újságírókat az Egyesült Államokból, Biden azt válaszolta: „Jelenleg nem ez a terv.”

****

Nyitókép: MTI/AP/Patrick Semansky

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B I L
2023. március 31. 21:56
Küldjék haza a fejét egy dobozban:))
bela barva
2023. március 31. 20:48
El fogják engedni, csak még meg kell törnie sok követ elötte.
Zolotarjov
2023. március 31. 20:23
És ha nem..?:)
Teréz A Piréz
2023. március 31. 20:09
És elengedték?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!