Kifogynak a japánok a földből: nincs hova temetni a madárinfluenzás csirkéket

2023. április 06. 09:20

Rekordnak számító 17 millió csirkét kellett ebben az influenza-hullámban likvidálni.

2023. április 06. 09:20
null

Japánban annyi csirkét kellett levágni a madárinfluenza miatt, hogy lassan elfogy a föld, ahová eltemethetnék őket – írta meg a CNN. Az NHK japán állami műsorszolgáltató kedden arról számolt be, hogy az ország 26 prefektúrájából 16-nak nincs elegendő földje ahhoz, hogy a kiselejtezett madarakat megfelelően ártalmatlanítsák. Mind a 26 arról számolt be, hogy a közelmúltban madárinfluenza-járvány tört ki.

Míg a helyi hatóságok és a gazdaságok általában leölik és elássák az állatokat, hogy megakadályozzák a vírus további terjedését, a földhiány most hátráltatta ezeket az erőfeszítéseket

– írja az NHK.

Japán az elmúlt hónapokban rekordszámú madárinfluenza-járvánnyal küzdött, ami megterhelte a baromfiellátást és az egekbe szöktette a tojás árát. Több mint 17 millió csirkét selejteztek ki ebben a szezonban, ami a legmagasabb szám a feljegyzések szerint - jelentette kedden az NHK. Japán korábban közel 9,9 millió állatot vágott le a 2020-as pénzügyi évben madárinfluenza-válság miatt, ami a legutóbbi rekordot jelentette.

Nyitókép: Yosuke Hayasaka / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
-Zsolt-
2023. április 06. 13:14
Na, már a japánok is felkerültek a mandiner: "országok, akiket már csak egy hajszál választ el az összeomlástól" napi köpködő listájára? 🤣🤣🤣
ZombikaFoskoma
2023. április 06. 11:36
Akár meg is ehetnék, esznek annál ocsmányabb dolgokat is.
Kybon
2023. április 06. 10:17
Az inkább az érdekes kérdés, hogy ha Dzsepenben nincs elég föld, akkor hol termelik azt a kaját, amit 17 millió csirke eddig megevett? És egyáltalán, mivel etetnek ennyi (meg százszor ennyi) csirkét? És-e nem-e attól-e betegek...??!??
háziasszony
2023. április 06. 10:11
.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!