Ekkor lehet sikeres az ukrán ellentámadás egy katonai szakértő szerint

2023. június 11. 07:53

Szerhij Kuzan ambíciózus célokat fogalmazott meg.

2023. június 11. 07:53
null

Az ukrán hadsereg taktikai sikereket ért el Zaporizzsja térségében, ahol az ukrán ellentámadás kezdeti szakasza zajlik – közölte az ISW.

Az ukrán erők június 10-én a front legalább négy területén ellentámadó műveleteket hajtottak végre. Orosz források ukrán tevékenységről számoltak be a luhanszki területen, Bilohorivka közelében is. Az ukrán Keleti Haderő Csoportjának szóvivője, Szerhij Cherevaty ezredes megjegyezte, hogy az ukrán erők 1.400 métert nyomultak előre a bahmuti front meg nem határozott területein, és

orosz katonai bloggerek ukrán előrenyomulásról számoltak be Bahmuttól északnyugatra és északkeletre.

Az orosz védelmi minisztérium és más orosz források azt állították, hogy az ukrán csapatok lokalizált támadásokat hajtottak végre a donyeck-zaporizzsjai terület határvidékén, különösen Velyka Novosilka területén.

A június 10-én közzétett földrajzi helymeghatározású felvételek azt is jelzik, hogy az ukrán erők a zaporizzsjai terület nyugati részén lokalizált sikereket értek el az Orikhivtól délnyugatra és délkeletre irányuló ellentámadások során, és az orosz katonai bloggerek továbbra is azt állították, hogy az orosz erők ezen a területen sikeresen védekeznek az ukrán előrenyomulási kísérletek ellen. 

Szerhij Kuzan katonai szakértő szerint az ukrán hadsereg jelenleg az orosz védekezés feltérképezését végzi, mielőtt fokozná ellentámadását. Szerinte az ellentámadás akkor tekinthető sikeresnek, ha az ukránoknak sikerül elérniük az Azovi-tengert.

***

Nyitókép: AFP/Anadoul Agency

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2023. június 11. 16:19
"orosz katonai bloggerek ukrán előrenyomulásról számoltak be Bahmuttól északnyugatra és északkeletre." nem csak orosz katonai bloggerek, hanem én is!!!!!
mamarizsa
2023. június 11. 15:11
Élvezet végigolvasni a ruszofideszes nagyképűséget, és dölyföt, ami mögött érződik a szorongás, és a fosva rettegés, nehogy az ukrános sikereket érjenek el. Ezek a marhák mindent föltettek a ruszkira, közben a Gazdájuk nararncsról mandarinra vált, keleten kuncsorog alamizsnáért...
Dezsőke
2023. június 11. 14:58
..és tessék mondani mikor kezdődik az ellentámadás?
cutcopy
2023. június 11. 13:49
Ezek a jelentések kizárólag a nyugati gazdáiknak szólnak, a pozitív hírekre küldenek még pénzt paripát fegyvert..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!